Önceki yıllarda okullarda sıkıntıya sebep olan, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin şube ve öğretmenleri artık kurayla belirleniyor. Küçük öğrenciler, velileriyle birlikte okula giderek, komisyon huzurunda şubelerini belirleyen kurayı çekti. Ardından öğretmenler de kendi şubeleri için kura çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilerin şube ve öğretmen belirleme kuraları çekildi. Genellikle içeride yapılan kura çekimi, bazı okullarda öğrenciler ve veliler çok kalabalık olduğu için bahçede yapıldı. Bakanlığın belirlediği kriterler ve kurallara göre kura çekiminde önce öğrenci veya veliler şubelerini, sonra da öğretmenler de hangi şubede eğitim vereceğini belirlendi. Bu sene yeni kayıt yaptıran öğrencilerle dokuz şubede eğitim verilecek olan, Aydın'ın Efeler ilçesindeki Yedieylül İlkokulu’nda da kura çekildi. Bahçede kura çekimi hakkında velileri bilgilendiren Müdür Selim Çakmak, “Okulumuzda dokuz şubemiz var. Her şubemizdeki öğretmenlerimiz değerli. Hiçbirisi birisinden üstün değil. Her biri eşit, her birinin kendisine has özellikleri var. Kura çekimi öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve okulumuza hayırlı olsun. Kura komisyonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisi, müdür, müdür yardımcısı, bir öğretmen, okul aile birliği temsilcisi ve veliden oluşuyor. Tüm kura çekimleri, öğrencilerin ve velilerin önünde yapılacak. Kura sonrası imza atacaklar.” dedi.

İkiz öğrencilerin, kendi isteklerine göre ayrı ve aynı sınıfta eğitim görebileceği kuraya katılmayan öğrenci veya veliler için komisyon üyeleri tarafından çekim yapıldı. Öğrencilerin şubelerinin belirlenmesinden sonra öğretmenler de kurayla hangi şubede görev yapacaklarını belirledi.