Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencileri, Sağlık Teknikerleri Günü’nde düzenlenen törenle beyaz önlük giyerek mesleğe adım attı. Buca Eğitim ve Sağlık Yerleşkesi'nde düzenlenen törene Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, fakülte dekanları, yöneticiler, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şifa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız, “Geleceğin sağlık teknikerleri olacak öğrencilerimizi hem tebrik etmek hem de bu anlamlı günde sağlık mesleğine adım atmalarını sembolize eden beyaz önlüklerini giydirmek için buradayız. Sevgili öğrencilerimiz, mesleğe bir adım daha yaklaşmış olmanın haklı heyecan ve gururunu yaşıyor. Bizler de bu heyecanı paylaşıyor ve onlarla gurur duyuyoruz.” dedi. Akyıldız, sağlık hizmetlerinin zorluğuna da işaret ederek, “Muhataplarınız her zaman hasta ve hasta yakınları olacak. Unutmayın, onlar çok kırılgan ve gergin bir yapıya sahip olacaklar. Sizlere düşen, bu kişileri anne babanız, belki amcanız, teyzeniz gibi bilerek, empati yaparak onlara gerekli alakayı göstermektir.” önerisinde bulundu.

Şifa Üniversitesi Hastanesi’nin kıdemli çalışanlarından Hidayet Durak da kısa bir konuşma yaparak, 23 yıllık meslek hayatında edindiği tecrübeleri anlattı.

'DİL ÖĞRENİN, DÜNYA SİZİ BEKLİYOR'

Konuşmasında öğrencilere hedef gösteren Rektörü Ateş ise yabancı dil öğrenmelerini istedi. Yakın gelecekte başta Avrupa olmak üzere dünyada sağlık teknikerlerine olan ihtiyacın katlanarak artacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ateş, “Ben bir hedef vereyim; bir yabancı diliniz muhakkak olsun ama bir dille de kalmayın. Artık uluslararası olmak zorundasınız, yoksa rekabet edemezsiniz. Tüm Avrupa’nın 5-10 yıl içinde sağlık teknisyenlerine ihtiyacı kat kat artıyor. Bu boşluğu sizler kapatın. Bunun için de bir yabancı diliniz olsun. Bir yabancı dili olan, ikincisini öğrenmeye çalışsın.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ateş, Intersteno Türkiye İnternet Şampiyonası 10 Parmak Klavye Yarışması'nda dereceye giren TDS programı öğrencilerinden Mahsun Sincar ve Ahmetcan Çakmak ile Ege Bölgesi Üniversitelerarası Ambulans Rallisi’nde ikinci olan İlk ve Acil Yardım programı öğrencilerinden Furkan Tetik ve İsmail Gülperi’ye ödüllerini verdi.

Sıra beyaz önlüklere geldiğinde, öğrencilerin heyecanı daha da arttı. İlk olarak her programın dönem birincisine, ardından bütün 1. sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.