Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği’yle iş birliği yaparak Sütçü İmam Üniversitesinde 24 ülkeden 100 öğrenciyi Kahramanmaraş’ta misafir eden Dulkadiroğlu Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. 
Burada öğrencilere hitap eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu gibi etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Özellikle bu gibi projelerin yeni Türkiye’nin bir gerekliliği olduğunu anlatan Başkan Okay, Osmanlı imparatorluğunun hüküm sürdüğü tüm coğrafyalardaki Müslümanlara sahip çıkılacağını belirterek şunları söyledi: 

“Yeni Türkiye tabirini duymayan yoktur. Bu yeni Türkiye’nin gereği sadece Anadolu topraklarındaki insanlarla ilgilenmek değil, geçmişteki Osmanlı coğrafyasındaki insanımızın sorunlarıyla da ilgilenmeyi gerektiriyor. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak biz de yeni Türkiye’nin bu gerekliliğini yerine getirmek için böyle bir projeye imza attık.”

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ta misafir ettikleri öğrencilere her konuda destek olduklarının altını çizen Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

“Sosyal belediyeciliği ön planda tutan belediyemizin geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yabancı öğrenci kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil, dinimizin gereği bir davranıştır. Elimizdeki imkanlarla bu öğrenci kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneklerine elimizden geldiğince destek olacağız. Ulaşım, iaşe ve barınma gibi temel ihtiyaçları Dulkadiroğlu Belediyesi olarak karşılayacağız.”

Başkan Okay’ın ardından konuşan Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Asım Demirdöğen, katkılarından dolayı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ve projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Öğrencilerimizi şehrimizde misafir ederken bizlere destek olan Dulkadiroğlu Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Dulkadiroğlu Belediyesi bizim sesimiz ve nefesimiz olmuştur. Bu noktada tüm çalışmalarımızda bizlere destek oldular. Bundan sonraki süreçte de belediyemizle iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sert Polat ve Sütçü İmam Üniversitesinde okuyan 24 ülkeden 100’e yakın öğrenci katıldı.

Program öğrencilerin kendilerini tanıtmalarıyla sona erdi.