Almanya'nın tanınmış haber dergilerinden Focus'un yardımcı şef redaktörü Markus Krischer, Bavyera'ya 300 yıl önce yerleşen Yeniçeri Ahmet'in hayat hikayesini belgeleriyle anlattı.

Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (İDİZEM) düzenlediği kitap okuma programına katılan Krischer, yaklaşık altı yıl süren ve derin araştırmaları sonucunda yazdığı 'Babadağlı Adam' (Der Mann aus Babadag) kitabını tanıttı. Bu kitapta, bu gün Romanya sınırları içinde bulunan Babadağ kasabasından 1683 yılındaki Viyana kuşatmasına katılan Osmanlı Yeniçeri'sinin esir alınıp Münih'e getirilmesiyle başlayan ikinci hayatı konu edilmiş.

İlk önce esirler kampında tutulan Ahmet, serbest kalamayınca Hıristiyan olup özgürlüğüne kavuşmuş ve Münih'te Bavyera prensi Max Emanuel'in taht taşıyıcısı olmuş. Anton Achmet adını alan Yeniçerinin hayat hikayesini resimlerle anlatan deneyimli gazeteci, bunun dışında Belgrad ve Budapeşte savaşlarından da yaklaşık 300 Türk esirin Münih'e getirilmesinden bahsetti. Bu esirlerin büyük kısmı ise 1699 Karlofça Anlaşması ile geri dönse de, bazılarının Münih'te kaldığı dillendiriliyor.