Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. tur maçında misafir ettiği Avusturya’nın SSC Dornbirn Schoren takımını 36-25 mağlup etti.

Yenimahalle Belediyesi karşılaşmanın başlamasından maç sonuna kadar rakip takım üzerinde belirgin bir üstünlük kurdu. Kosovalı hakemler Afrim Azemi ve Eshref Beqiri’nin yönettiği maçın ilk yarısını Yenimahalle Belediyesi 20-12 önde tamamladı. Yenimahalle Belediyesi’nden 5 oyuncu, Avusturya takımından ise 3 oyuncu 2 dakika cezası aldı. Karşılaşmada toplam 7 sarı kart görünürken 7’şer golle Olga ve Özge en çok gol atan oyuncu oldu.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Kulüp Başkanı Mesut Bolatcan ve Ankaralı sporseverler tribündeki yerlerini alarak takımlarına destek oldu.

Antrenör Serdar Eler, “Karşılaşma bugün denk olmayan iki takım arasında oynandı. Baştan sona kadar üstün oynadığımız maçta genç oyuncularımızı oynatma imkanı bulduk. Özellikle kalede Anca ve genç oyuncumuz Özge göz doldurdu. Pazar günü tekrar oynayacağımız maçta rahat bir galibiyet alarak; Kasım ayında oynanacak 3.Tura çıkmayı hedefliyoruz.” dedi.