Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü, bünyesine yeni yetenekler kazandırmak ve kalpleri futbol aşkıyla tutuşan gençlerin içindeki amatör ruhu profesyonel aşamaya taşımak için, altyapı seçmelerine başladı. Spor kulübü, 12-17 yaş arası futbol meraklısı gençlerin yeteneklerini sergilemeleri için bir şans verecek.

Gençleri, hayallerine bir adım daha yaklaştırmak ve spor kültürüyle büyüyen sağlıklı bireyler yetiştirmek isteyen Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü’nün, Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde gerçekleşecek altyapı seçmelerinde 15 Haziran Pazartesi 2002-2003 doğumlular, 16 Haziran Salı 2000-2001 doğumlular, 17 Haziran Çarşamba günü ise 1998-1999 doğumlular yeteneklerini sergileyecek. Seçmelerin başlama saati her 3 gün için saat 10.00 olarak belirlendi.

Seçmelere katılacak genç yeteneklerin iki haftayı geçmeyen sağlık raporu, 18 yaşından küçük olanların için veli izin belgesi ve adayların sentetik zeminde giyebilecekleri spor ekipmanlarını yanlarında bulundurması yeterli olacak. Adayların kendi yaşlarına ait günlerde seçmelere katılması öngörülürken, kayıt öncesi ve sonrası hiçbir ücret talep edilmeyecek. Detaylı bilgi almak isteyen Yenimahalleli vatandaşlar '0 (312) 344 88 86' numaralı telefondan kulüp yetkililerine ulaşabilir.

YENİMAHALLELİ MİNİKLERİN SATRANÇ HEYECANI

Öte yandan her yıl düzenlediği Satranç Turnuvası ile minikleri hem eğiten hem de eğlendiren Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Yenimahalle’de bulunan 3 anaokulunun öğrencilerini satrançla buluşturdu. Belediyenin 80'inci Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu ve Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Gündüz Bakım Evi’nde 1 yıl boyunca satranç eğitim alan 6 yaş grubu 70 minik, birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Heyecanla satranç oynayan minikler, turnuvada bulunan ailelerinin de tezahüratlarıyla daha da güzel bir yarış sergileyerek, bir yıl boyunca öğrendikleri satranç oyununu dikkatle oynadılar. Yarışmanın sonucunda, Satranç Turnuvası Katılım Belgesi ve satranç takımı hediye edilen öğrencilerin hepsi birinci olurken, minikler Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı çok sevdiklerini ve teşekkür ettiklerini söyledi.