Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, ilçenin dört bir köşesini yeşil alanlarla donatmaya devam ediyor. Dört noktada, toplam 62 bin 450 metrekarelik park kazandırıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ilçede yeşil hareketi başlatıldığı belirtilerek Turgut Özal, Susuz ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerine yeni parklar kazandırmak için düğmeye basıldığı kaydedildi. Susuz’a kazandırdığı toplam 60 bin metrekare alana sahip beş yeni parka bir yenisini daha ekleyen belediye, 17 bin metrekare alanda kurulacak parkta inşaat çalışmalarına devam ediyor. 1498. Cadde ile Gökay Caddesi 3508. Sokak arasında tam donanımlı yapılacak parkın tamamlanmasıyla Susuz’daki yeşil alan miktarı 70 bin metrekareye yükselecek. Turgut Özal Mahallesi’nde de park yapım çalışmalarına hız veren belediye biri 13 bin 700, diğeri 14 bin 750 metrekare olmak üzere iki yeni parkta çalışmalarına devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde ise 17 bin metrekare alanda park yapılıyor. İçerisinde oturma alanları, kamelyalar, koşu yolları, fitness, çocuk oyun alanları ve süs havuzları yer alacak yeni parklar, genç yaşlı herkesin buluşma noktası olacak.

İlçe genelinde 369 parkla vatandaşlara hizmet veren Yenimahalle Belediyesi, çeşitli mahallelere sekiz park daha yapıyor. Yeni Batı, Yahyalar, Kaletepe, Güzelyaka, Barıştepe ve Çiğdemtepe mahallelerinde yapılacak parklar, Yenimahalle’ye nefes aldıracak.