Düğün sezonunun yavaş yavaş sona erdiği şu günlerde Yenimahalle Belediyesi’nde nikah hareketliliği devam ediyor. Çiftlerin en mutlu günlerini nikah akdiyle ölümsüzleştiren belediye, 2015’in ilk 9 aylık döneminde 3 bin 500 çiftin hayatlarını birleştirdi.

Bu yıl Yenimahalle’de 3 bin 500 çift, ömür boyu mutluluğa ‘evet’ derken, Belediye Başkanı Fethi Yaşar da 200 çiftin nikahını bizzat kıyarak, çiftlerin mutluluğuna ortak oldu.
43 yıllık mutlu bir evliliği olan Yaşar, nikahlar sırasında çiftlere mutlu bir yuva kurmanın sırlarını da vermeyi ihmal etmedi. Çiçeği burnunda çiftlere, “Bu evliliğin mutlu ve bir ömür sürmesi sizlere bağlı. Kusur aramak yerine birbirinizin eksikliklerini tamamlarsanız, acıyı, tatlıyı paylaşırsanız tıpkı bugünkü gibi mutluluğunuz ömür boyu sürer” tavsiyesinde bulunan Yaşar, evlilikte saygının önemini de vurgu yaptı.

REKOR AĞUSTOSTA

Yaz-kış çiftlerin evlenmek için müracaat ettiği Yenimahalle Belediyesi Evlendirme Servisi; mayıs, haziran, temmuz, ağustos aylarında en hareketli dönemini yaşadı. Bahar düğünü tercih eden 586 çift, mayıs ayında dünyaevine girdi. Haziranda 420 çift evlenmek için belediyeye müracaat ederken, bu rakam temmuzda 458, ağustosta ise 774 oldu.