Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sıcakların bastırmasıyla birlikte hizmet filosuna kattığı yeni araçlarıyla ilaçlama çalışmalarına başladı.

9 personel ve baştan aşağı yenilediği 8 açık, 1 kapalı hizmet aracı, ilaçlama makineleri ile sinek, fare, hamamböceği ve türlü haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını her gün düzenli şekilde sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilaçlama faaliyeti kapsamında; ilçe merkezinin yanı sıra mesire yerleri, pazar yerleri, yer altı çöp konteynerleri, okullar, camiler ve parklara da ilaçlama yapıyor. Ayrıca Yenimahalle’de ilaçlama yapılmayan tek bir mahalle ve sokak kalmıyor.
Halk sağlığını tehdit eden uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılıyor. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanılıyor.

VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLER DE KARŞILANIYOR

Hava sıcaklıklarının uygulama yapılabilecek sınırların altına düşene kadar ilaçlama mücadelesinin devam edeceğini belirten yetkililer, rutin uygulamaların dışında, vatandaşlardan gelen ilaçlama taleplerinin de karşılanacağını belirtti.

Çalışmalar kapsamında halk sağlığının ön planda tutulduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sağlık Bakanlığı tarafından etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu ilaçların kullanıldığı ve ilaçlama çalışmalarının yaz sezonu sonuna kadar devam edeceğini söyledi.