Ankara Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince yapılan çalışmalar sonucunda bir bankanın önünde müşteki M.A.’ya ait 30 milyon TL paranın, M.A.’nın yanında bulunan S.A.’nın elinden, arkalarından yaya olarak yaklaşan bir şüpheli tarafından çekilerek alınması sonucu maruz kaldığı nitelikli hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda 5 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, “Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince, 13.01.2015 Salı günü saat 12.30 sıralarında Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesinde bulunan, Yapı Kredi Bankası önünde Müşteki M.A.’ya ait 30 milyon lira paranın, M.A.’nın yanında bulunan S.A.’nın elinden, arkalarından yaya olarak yaklaşan bir şüpheli tarafından çekilerek alınması sonucu maruz kaldığı kapkaç olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda, incelenen güvenlik kamera kayıtları, takip ve saha çalışmaları sonucu, olayı gerçekleştiren şüphelinin B.A. isimli şahıs olduğu, S.A., H.İ.Ü., A.T., N.C. ve Ş.O. isimli şüphelilerin ise olayı planladıkları ve suça iştirak ettikleri tespit edilmiştir. Bunun üzerine, B.A., H.İ.Ü., A.T., N.C. ve Ş.O. isimli şüpheliler 07.02.2015 günü yakalanmış ve H.İ.Ü. isimli şüpheli tarafından suçtan elde edilen para ile alındığı tespit edilen 130 bin lira değerindeki Porsche marka otoya el konularak muhafaza altına alınmış, kalan kısmının ise paylaşıldığı anlaşılmıştır.” denildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, “Yakalama öncesi yapılan araştırmalar esnasında, müştekinin oğluna ait Yuva Köyünde bulunan bağ evindeki kontroller sonucu H.İ.Ü. ve halen tutuklu bulunan S.A. isimli şüphelilere ait olduğu tespit edilen ve sahte olduğu değerlendirilen 130 milyon TL değerindeki para muhafaza altına alınarak, H.İ.Ü. ve S.A. hakkında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ayrıca işlem yapılmış, ilgili birim tarafından gözaltına alınan S.A. çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın son bölümünde, kap-kaç suçundan gözaltına alınan şahıslardan B.A., H.İ.Ü., A.T., N.C. ve Ş.O. isimli şüphelilerin, düzenlenen evraklarıyla birlikte 09.02.2015 günü mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği, Ş.O. isimli şüphelinin savcılıkça, A.T. ve N.C. isimli şüpheliler ise adli kontrol ile serbest bırakıldığı ifade edildi. H.İ.Ü. ve B.A. isimli şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ankara Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edildiği ifade edildi.