Yenimahalle Belediyesi tarafından hayata geçen, vatandaşların boş vakitlerini verimli geçirmelerini ve birer meslek sahibi olmalarını sağlayan Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nın başarısı sınırları aştı. 13 kurs merkezi, 92 farklı branş ve 10 bine yakın öğrencisiyle Yenimahallelilere eğitim veren YENİMEK, Almanya’dan önemli bir konuk ağırladı. Almanya Yetişkin Eğitimi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Christina Weiss, Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan YENİMEK Okuma-Yazma Kursu’nu ziyaret ederek kurs hakkında bilgiler aldı. Kursun aldığı talebi ve başarısının sırrını araştıran Weiss, YENİMEK’e tam not verdi.
Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Öz, beraberindeki Almanya Yetişkin Eğitimi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Christina Weiss ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yetişkin Eğitimi Faaliyetleri Birimi’nden temsilcilerle YENİMEK Avcılar Kurs Merkezi’ni ziyaret etti.

KURSİYERLERLE SOHBET

Ziyarette okuma- yazma kursunda YENİMEK modelini inceleyen Weiss, kurs hakkında bilgiler verildi. Kurs sayesinde okuma yazma öğrenen kursiyerlerle sohbet eden konuklar, okluma-yazma öğrendikten sonra hayatlarındaki pozitif değişimi kursiyerlerden dinledi.
Ardından Hazır Giyim, İğne Oyası kurslarını gezen konuklar, kursiyerlerce yapılan el emeği, göz nuru eserleri inceledi. Cilt Bakımı kursunda ise sağlıklı bir cildin püf noktaları, konuklarla paylaşıldı.

“HAYRANLIKLA GEZDİM”

Kursları büyük bir ilgi ve hayranlıkla gezdiğini belirten ve kurumu adına son derece yeni ve yararlı bilgiler edindiğini kaydeden Weiss, okuma yazma başta olmak üzere yetişkinlere yönelik hizmetlerin verilmesinde resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri arasında geliştirilen bu verimli işbirliğinden son derece etkilendiğini sözlerine ekledi.
Ziyarettin ardından Avcılar Kurs Merkezi Sorumlusu Nuran Kılıç, Alman konuğu Weiss’e günün anısına YENİMEK kursiyerlerince filografi sanatından yapılmış bir tablo armağan etti.