Bulut, yaptığı açıklamada, yasa gereği yer altı suyu kullananların 25 Şubat'a kadar sayaç takmayı taahhüt etmesi gerektiğini belirtti. Çalışmanın DSİ tarafından yürütüldüğünü ve sürdürülebilir bir yer altı suyu yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Bulut, şunları kaydetti: 
     ''Devletin yer altı sularını koruma altına alma düşüncesi güzel bir uygulamadır. Yer altı sularının tükenmemesi için dünya hassas davranıyor. Ülkemizde de yer altı sularının korunması gerekir. Bu gelişmeler devlet politikasıdır. Türkiye geneline bakıldığında su kaynakları açısından Kahramanmaraş en zengin iller arasındadır. Elbistan'da 350 bin dekar arazide sulu tarım yapılmaktadır. Bu arazilerinde büyük bir bölümünü yer altı kaynak suları ile sulanmaktadır.'' 
     Bulut, bölgeye 3 büyük baraj yapılması halinde çiftçinin yer altı suyu kullanmaktan vazgeçeceğini söyledi. Yer altı suyu kullanırken enerji tüketiminin olduğunun altını çizen Bulut, ''Cazibeli suyla tarım yapmak istiyoruz. Hatta barajların suyu toprağa ve ürüne daha faydalıdır. Yer altı sularının denetimi ve korunması devlet politikasıdır ve bir sözümüz yok. Ama devletimiz önce önlemini alması gerekiyor. Yani barajlarımız yapılır, sonrada çiftçiye derki yer altı sularımıza sahip çıkalım. Bizde sahip çıkarız'' diye konuştu.