Odun ateşinde kavrulan yer fıstıkları beğeniyle tüketiliyor.

14 yıldır odun ateşinde yer fıstığı kavuran fırıncı ustası 36 yaşındaki Mehmet Zileli, "Nasıl odunda demlenen çayın ve odun ateşinde pişen ekmeğin tadına doyulmuyorsa odun ateşinde kavrulan yer fıstığının tadına da doyum olmaz." dedi.

Fırında sadece fıstık kavurduklarını belirten Mehmet Zileli, "Kullandığımız tuz ve un bize ait olmak üzere kilosunu 50 kuruşa kavurma işi yapıyoruz. İşin yoğunluğuna göre günlük ortalama 400 ile 500 kilo arasında fıstık kavuruyoruz. Kavurma ücretinin yarısını oduna, elektriğe, suya, tuza, una verince elimize bir yevmiye kadar para kalıyor." dedi.

Odun ateşinde kavrulan fıstığın fabrikasyon fıstıklara göre daha lezzetli olduğunu ifade eden Zileli, "Odun ateşinde 90 dakika sık sık karıştırılarak kavrulan fıstığın tadına bakan müşterilerimiz kolay fabrikasyon fıstık almazlar." diye konuştu.