Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir eve düzenlediği operasyonda evde ve evin bahçesinde gömülü 23 bin litre kaçak mazot ele geçirdi, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı ekipleri bir ihbar üzerine Harran ilçesinde İ.G.'nin evine düzenlediği operasyonda yer altına ve farklı yerlerde muhafaza edilen 23 bin litre kaçak mazot ele geçirildiği bildirildi.

Jandarma İl Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından alınan duyum üzerine, Harran ilçesinde ikamet eden İ.G. isimli şahsa ait ev ve eklentilerine yapılan operasyonda evin bahçe içerisinde yer altına gömülmüş şekilde tespit edilen (17) tonluk akaryakıt tankı ile 63…. plakalı kamyonun kasa içerisinde bulunan 2 adet akaryakıt tankın içerisinde toplam 23 bin litre kaçak mazot ele geçirilmiştir. Devam eden aramada akaryakıt depolamasında kullanılan 20 tonluk boş akaryakıt tankı ile 73… plakalı kamyonun kasa içerisine yerleştirilmiş şekilde bir boş akaryakıt tankı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınmıştır. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilmiş olup, ev sahibi İ.G. ve olaya karıştığı tespit edilen A.B., M.D.,ve A.F., isimli şahısların ifadeleri alınarak adli makamlara sevk edilmiştir."