Yerel Yönetimler Kamu İşletmeleri Sendikası (YEREL SEN) Genel Başkanı Zeki Toçoğlu, Ankara’da yapılan kanlı terör saldırısına kınadı. Her türlü hain saldırıya karşı birlik ve beraberlik vurgusu yapan Toçoğlu, “Gün kenetlenme günüdür” diyerek herkesi sağduyu ve kararlılıkla teröre karşı tek ses olmaya çağırdı.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği miting esnasında patlatılan bombaların yüreklerini yaktıklarını belirterek, yapılan bu alçak saldırının milletçe herkesi yasa boğduğunu ifade etti. Huzur ve istikrarı, birlik ve beraberliği hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınadıklarını dile getiren Toçoğlu, şunları kaydetti: “Kimden ve hangi ideolojiden gelirse gelsin, hangi amaç uğruna yapılırsa yapılsın her türlü terör eylemi insanlık dışıdır. Masum sivillerin kanı üzerinden rant sağlanmak isteyenler bu menfur saldırıyla Türkiye’nin refahına, güven ortamına kastetmiştir. İç siyasetimizi dizayn etmek isteyen şer odakları, seçim öncesi yaptıkları bu eylemle Türkiye’nin bölgesel güç olma yolundaki istikrarını sekteye uğratmayı hedef almışlardır."

Bu saldırının kardeşliğe, bin yıldır sürdürülen birlik ve beraberliğe yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Toçoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Geleceğimizi tehdit eden bu kanlı saldırılar milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla boşa çıkarılacaktır. Kutuplaşmanın önünü açarak, farklı toplum kesimlerini birbirine düşürmeyi amaçlayan saldırılar karşında, kardeşlik hukuku çerçevesinde kararlı bir dayanışma içinde olmamız gerekmektedir. Gün kenetlenme günüdür; her türlü teröre karşı aynı sağduyu ve kararlılıkla tek ses olma günüdür.”