CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili adayı Gürsel Tekin, Türkiye’de seçim öncesi vatandaşın ciddi derecede sindirildiğini, siyasal tercihini ifade edemediğini, hukuk sisteminin bozulduğunu, cumhurbaşkanının anayasayı alenin ihlal ettiğini belirtip, "Hukuk sistemi bozuldu, halk tabiriyle tuz koktu." dedi.

Partisinin Karaman’daki seçim çalışmalarına destek için İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile
gelen Gürsel Tekin, seçim bürosunda yaptığı açıklamada, demokratik sistemlerde önemli olan hukuk sisteminin güvenilir olmayan bir yapıya gelmesi nedeniyle hem seçim çalışmalarının hem de seçim güvenliğinin çok ciddi riskler altında olduğunu söyledi.

‘BİR ÜLKENİN HUKUK SİSTEMİ BOZULMUŞSA ONU İNŞA ETMEK ZORDUR’

“Bu ülkede yaşayan 77 milyonun ortak bir ideolojisi olmalı.” diyen Tekin, “Adaletli bir hukuk sistemi olması lazım. Aksi taktirde hiçbirimiz kendimizi ifade edemeyiz. Yıllardır CHP olarak bu hukuk sisteminin değişmesi için yalvardık. Referandum da dahil. Şu anda geldiğimiz durum ulusal ve uluslararası düzeyde Türkiye’nin ne kadar itibarsızlaştırıldığını burada anlatmak bile istemiyorum. Her şeyin çaresi vardır, bunun dönüşü olmaz. Eğer bir ülkenin iç barışı, bir ülkenin hukuk sistemi bozulmuşsa onu yeniden inşa etmek çok zordur.” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN ANAYASAYI AYAKLAR ALTINA ALDI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasayı ayaklar altına aldığına dikkatleri çeken Tekin, kendisinin meydanlarda siyasi parti lideri gibi oy istemesine tepki gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu’nu göreve çağıran Tekin, “Anayasa fiilen askıya ve ayaklar altına alınmıştır. Bir cumhurbaşkanı insanların gözlerinin içine baka baka suç işlemeye devam ediyorsa yargı makamının buna dur demesi lazım. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) duruma el atması lazım. YSK’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyasına yönelik faaliyetlerini durdurması lazım.” ifadelerini kullandı.

'TRT İKTİDARIN BORAZANI, BAZI VALİLER DE İL BAŞKANI GİBİ ÇALIŞIYOR'

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili adayı Gürsel Tekin, halkın vergilerinin bir bölümünün aktarıldığı TRT’nin iktidarın borazanı olduğunu, bazı valilerin de partinin il başkanının dahi cesaret edemeyeceği işler yaptığını sözlerine ekledi. Tekin tüm bunların da hesabının yargı önünde sorulacağını belirten Tekin, YSK'nın buna ses çıkarmadığını, diğer partilerin de başvurularını dikkate almadığını dile getirdi.

'CAMİ İÇİNDE İÇKİ İÇİLMEDİ DİYEN FUAT HOCA SÜRÜLDÜ'

Kırıkkale’de ve Karaman’da ezanın geç okunmasına da değinen Tekin, ayrıca caminin içine siyaseti de soktuklarını, bu konuda yapılan uyarıları da resmi kurumların dikkate almadığını belirtti. "Gezi olaylarında caminin içinde içki içildiği yalanına rağmen Kabataş Cami görevlisi Fuat Hoca’nın doğru bildiğini ifade etmesi sonrası ilgili kurumlar bu din görevlisini sürdüler." diyen Tekin, yakın zamanda Beykoz’da bir din görevlisinin dolandırıldım sözünün arkasından, olayı iktidar partisine bir eleştiri gibi algılayan zihniyet bu görevliye soruşturma açtığını söyledi. Tekin, tüm bu yaşananlara rağmen resmi kurumlardan doğru hamleleri, doğru adımları göremediğini vurguladı.

'RESMİ KURUMLARIN İŞLERİNİ HAKKIYLA YAPMASINI BEKLİYORUZ'

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili adayı Gürsel Tekin konuşmasının sonunda sahte seçim kağıtlarının farklı adreslere geldiğini, kendilerine ulaşanları da YSK’na gereğinin yapılması düşüncesi ile adli makamlara teslim ettiklerini belirtti. Tekin, genel anlamda hukuksuzluğun olduğu bir ortamda resmi kurumların işlerini hakkıyla yapmasını beklediklerini belirtti.

İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da yaptığı açıklamada Hizmet Hareketi'nin her suç sonrası şeytanlaştırıldığını ve havuz medyası ile bu algının pompalandığına dikkatleri çekip bambaşka akıl almaz bir sürecin yaşandığını ifade etti.