Yozgat Kızılay Şubesi tarafından Yerköy ilçesinde başlatılan kan bağışı kampanyasında, ilçe yöneticileri kan bağışında bulunarak destek oldu.

Kan bağışı kampanyasına Kaymakam Nevzat Şengök, beraberinde Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Sarıtürk, Yerköy Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, İlçe Jandarma Komutanı Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü personeli de kan bağışında bulunarak destek verdi.

Kaymakam Nevzat Şengök, kan bağışı sonrası yaptığı açıklamada, kan vermenin önemine değindi. Şengök, "Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Bu ihtiyaç, çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir. Kan vermek sağlıktır. Hem kan veren insanlar için hem de verilen kanlardan faydalanacaklar için kan hayattır. Kana, kimin ne zaman ihtiyacı olacağını bilinmez. O yüzden kan verebilecek durumda olanların kan bağışında bulunması insanlık görevidir." dedi.