21 Haziran tarihinde Darıca Hayvanat Bahçesi’nde başlayan ve bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Sanat Tasarım Günleri bugün düzenlenen sergiyle son buldu. Resim ve heykeltıraş alanlarında düzenlenen sempozyuma yerli ve yabancı toplam 12 sanatçı katıldı.

Sempozyumun başlangıcından bugüne kadar doğa, manzara konulu çalışmalar yapan sanatçıların eserleri bugün Darıca Hayvanat Bahçesi’nde görücüye çıktı. Darıca Hayvanat Bahçesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yalçın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile çok sayıda sanatsever katıldı. İlk olarak 21 gün boyunca çalışmalar sergileyen sanatçılara plaket ve teşekkür belgesi verildi. Daha sonra sanatçılar tarafından hazırlanan resim ve heykeltıraşların yer aldığı bölümler gezildi. Programın sonunda ise sanatçılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programla ilgili olarak Hollandalı sanatçı Henk Lassche, “Böyle bir organizasyon düzenledikleri için Darıca Hayvanat Bahçesi yetkililerine çok teşekkür ederim. Burada farklı ülkeden sanatçıların bir arada çalışması ve eserlerini tanımaları sağlanmıştır” diye konuştu. Sempozyuma Yunanistan’dan katılan Odysseas Tosounidis ise “Türkiye’ye ikinci kez geliyorum. Burada doğa ve manzara konulu eserler üzerinde çalıştık.” diye konuştu.