Dünyaca ünlü Manavgat-Side destinasyonunda eko turları başladı. Yerli ve yabancı turistler doğa yürüyüşü yaparak Manavgat'ın doğal güzellikleri ve bitki çeşitliliğini tanıyor. Antalya'ya tatile gelen turistler deniz, kum ve güneş turizmi kapsamında dışına çıkarak doğa turuna çıkarak doğa ile baş başa kalıyor.

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli; deniz, kum ve güneş turizminde Antalya'nın en ayrıcalıklı bölgesinin Manavgat olduğunu söyledi. 220 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ın deniz, kum ve güneş turizmi aynı sıra bitkisel zenginlik bakımında da zengin olduğu için yerli ve yabancı turistlerin doğa turlarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Sorgun Çamlığı, Titreyengöl, Beşkonak Köprülü Kanyon, Side, İbradı, Akseki, Ahmetlerin doğal güzellikleri doğa sporları ve doğa yürüyüşüne elverişli olduğunu belirten Günyeli, "Bölgemizde eko turları başladı. Geçen yıl 32 bin yerli ve yabancı turisti eko turuna çıkardık. Turlarımıza her geçen gün ilgi artıyor. Yerli turist ilgisi daha fazla. Alman turistlerde ilgi gösteriyor. Bu sene hedefimiz 40 bin yerli ve yabancı turiste eko turu yaptırmak." diye konuştu.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan da dünyada eko turizminin en ayrıcalıklı destinasyonunun Sorgun Çamlığı ve Titreyengöl bölgesi olduğunu söyledi. Aydoğan, bölgede 302 bitki, 26 kurbağa ve sürüngen, 189 kuş, 18 memeli hayvan ve Titreyengöl'de göl balığının yaşadığını kaydetti.