Batman’da 86 yaşındaki Peyruze Keskin, iptal edilen yeşil kartının geri verilmesi halinde 24 dönümlük tarlasını devlete hibe edecek.

Gercüş ilçesinin bağlı Ulaş köyünde ikamet eden Keskin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin yeşil kartını iptal ettiğini ve sosyal güvenlik (SGK) kapsamında olmayanların tabi olduğu Genel Sağlık Sigortasının kendisinden habersiz yapıldığını öne sürdü. Vakıftan personelin evinde inceleme yaptığını, yapılan incelemenin ardından kendisinden imza alındığını ve imza ile yaşlılık maaşının iptal edildiğini, bunun yerine kendisine dulluk maşı bağlandığını söyledi. Hükümetin verdiği maaşı değil devletin verdiği maaşı istediğini belirten Keskin, yeşil kartının geri verilmesi halinde köydeki 24 dönümlük tarlasını devlete hibe edeceğini kaydetti.

'ANNEME 4 BİN LİRA BORÇ ÇIKMIŞ'

Türkçe bilmeyen ve onun yerine konuşan Peyruze Keskin’in oğlu Feremez Keskin, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin zor durumda olduğunu ve bir an önce yeşil kartının verilmesini istedi.

Annesine Genel Sağlık Sigortası kapsamında 4 bin liraya yakın prim borcunun bulunduğunu belirten Keskin, "Annemin bu parayı ödeme gücü yok. Annem okuma yazma bilmiyor. Anneme bu işlemi onayladığına dair imza almışlar. Annem de ne olduğunu bilmeden kağıda imza atmış. Yeşil kartı iptal edilmiş ve bunun yerine genel sağlık sigortası yapılmış. Annem bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor." diye konuştu.

'YEŞİL KARTA KARŞILIK 24 DÖNÜMLÜK TARLAYI VERECEĞİZ'

Devletin, annesinin yeşil kartını geri verdiği taktirde köyde bulunan 24 dönümlük tarlalarını hibe edeceğinin altını çizen Keskin, "Annemin bu araziden başka bir şeyi yoktur. Bir şeyi olmadığı halde bu kadar borç çıkarılmış. Bu borcu nasıl ödeyecek, ben bunu yapanlara soruyorum. Neye dayanarak genel sağlık sigortası yapıyorsunuz. Eğer annemin yeşil kartı geri verilirse köydeki tarlamızı hibe edeceğiz." şeklinde konuştu.