Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'ne karşı çıkanlar, bozuk olan mevcut yayla yollarının onarımını kazma küreklerle kendileri yaptı.

Yeşil Yol Projesi’ne karşı çıkan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sakinleri, Yukarı Kavrun ile Samistal Yaylası'nda iş makinelerinin çalışmasına izin vermedi. Bölgede halen nöbet tutanlar, yaylaların yolunun bozuk olduğuna dikkat çekerek, her defasında 'Mevcut yayla yollarının bakım ve onarımı yapılsın' çağrısında bulunduklarını hatırlattı. Ancak bu çağrılarına karşılık bulamadıklarını belirten vatandaşlar, Palovit Vadisi üzerinden en kısa güzergahtan Amlakit ile Samistal Yaylası'na çıkan yolda kazma küreklerle bakım onarım çalışması başlattı. Çalışmaya katılanlar 3 saatlik çalışmada yoldaki çamurlu alanları temizledi, çukurlu yerleri elleri ile taşıdıkları taşlarla doldurarak üzerini toprakla kapladı. Yolun bir bölümünde bakım yapan vatandaşlar araçların geçişi sırasında ise alkışlarla tempo tuttu.

'MEVCUT YAYLA YOLLARI YAPILSIN'

Fırtına İnisiyatifi üyesi Mehmet Demirci, Yeşil Yol Projesi’nden ziyade mevcut bozuk yayla yollarının yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Yayla yollarımız berbat bir halde. Devlet bu yolları düzeltsin. Yaylalarda paralel şekilde 2 bin 500 metrelerdeki yollara neden ihtiyaç duyulduğunu halka anlatsın. Gizli kapaklı ne yapılıyor? Kendi yayla yollarımız bozukken yaylaları birbirine bağlamanın anlamı nedir? Elle yol yapıyoruz. Bize 'Yol istemiyorlar, katırlarla gidip gelsinler' diyorlar. Dedelerimiz zamanında katırlarla gidip geliyordu, gerekirse biz de yaylalara katırlarla gidip geliriz." dedi.