Karadeniz’de 8 ilin yaylalarını biririne bağlayacak Yeşil Yol Projesi kapsamında Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde projeye karşı çıkan vatandaşlara ait iş yerlerine dün gece geç saatlerde baskın yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 günlük Rize tatili öncesi yapılan aramalara Fırtına İnisiyatifi temsilcileri büyük tepki gösterdi.

Gece geç saatlerde ilçedeki bazı kafeler, restoranlar ve diğer işyerlerine kalabalık bir polis grubu tarafından baskın yapıldı. Baskınların Yeşil Yol Projesine karşı çıkan vatandaşların iş yerlerine yapılması dikkat çekti. Aramalarda polis ekiplerince herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Aramaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'ye gelişi öncesine denk getirilmesi Fırtına İnisiyatifi temsilcileri tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Grubun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yeşil Yol'a karşı çıkan arkadaşlarımızın mekanları gecenin bir vakti aranmaya başlandı. Yeşil Yol'a karşı çıkan arkadaşlarımızın mekanlarının haksız yere kapatılmasından sonra yine karşı çıkan diğer arkadaşlarımızın iş yerleri de, 'güvenlik' gerekçesi ile narkotik ekiplerinin de katılımı ile arandı. Üstelik arkadaşlarımızın iş yerlerini afişe edecek ve denetlenemeyecek şekilde kalabalık bir ekiple girilerek, dışarıda ağır silahlı polisler bekletilerek arama yapıldı. Yolsuz yollarına karşı çıkacağız. Yaylaları ranta vermeyeceğiz. Baskıya boyun eğmeyeceğiz. Talana razı olmayacağız."

YAYLA ŞENLİĞİNE GİDERKEN DE ARANMIŞLARDI

Yeşil Yol'a karşı çıkan bazı kişilerin yıllardır işlettikleri pansiyonlar bir süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeden Rize Valiliği'nin kararı ile kapatılmış, Samistal Yaylası'ndaki şenliğe giden vatandaşların yolu jandarma ekiplerince kesilmiş, üzerleri ve araçları da özel eğitimli köpeklerle aranmıştı.