Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Mustafa Timurbanga gerçekleştirilen ziyarette “Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveciye hayırlı olsun dileğinde bulunduk, hem de 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinliklerinde üniversitemizle ortak projeler gerçekleştirmek istediğimizi belirttik. Sağ olsun hocamızı özellikle gençliğin yetiştirilmesi ve aile içi eğitimi konusunda fevkalade duyarlı gördük. Zira son yıllarda aile içi şiddetler ve boşanmalar çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. Şöyle ki son 5 yılda boşanma oranının, (Türkiye’de 2004’te 91 bin 22 olan boşanan çift sayısı yüzde 38 artışla 2013’te 125 bin 305’e yükseldiğini belirterek, bu karara sosyal, ekonomik, cinsel be psikolojik nedenlerin sebep olduğunu söyledi. 
         
Ayrıca aile içi şiddetten kaynaklanan; Kasten yaralama, kötü muamelenin yanında 448 kadında öldürülmüştür. 22 bin yaralama vakası olmuştur.
           
Antidepresan kullanımı son 5 yılda %65 arttı. Antidepresan ilaç kullanımı şeker gibi elden ele dolaşıyor. Reçetesiz alınabilen bu ilaçlar uzman görüşü alınmadan kullanılıyor, bu da aile içinde değişik komplikasyonlara sebep oluyor."
  
         
Prof. Dr. Durmuş Deveci ise; “Ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek üniversite Yeşilay Gençlik Kollarının güçlendirileceğini, aile içi eğitime önem verilmesi gerektiğini belirterek gelecek gençlerimizin elinde, onları kaliteli bir şekilde yetiştirmek hepimizin vazifesi" dedi.’