Yeşilay, 48 kamu kuruluşundan aralarında idarecilerin de bulunduğu, psikolog, sosyolog, sosyal izleme uzmanları ve gençlik liderlerinin yer aldığı 55 kişiye uyuşturucu bağımlılığı konusunda eğitim verdi.

Sirkeci’deki Yeşilay Genel Merkezi’nde Yeşilay Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (YEDAM) projesi kapsamında bağımlılık semineri gerçekleştirildi. Programa; Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu katıldı. Kalyoncu, uyuşturucuyla ilgili bir sunum yaptı. Programda konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman Türkiye’nin dört bir yanında gelen bağımlılara psikolojik ve sosyal faaliyetlerin de içinde bulunduğu eğitimin verileceğini belirtti.

Başta çocuklar, ergenler ve gençlerin rehabilite edileceğine vurgu yapan İhsan Karaman, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti ülke çapında yürüttüğü bağımlılık parçasının bir ürünü olarak yeni bir projeyle ortaya çıkmış bulunuyoruz. Kısa adıyla Yeşilay Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (YEDAM) olan İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan almış olduğumuz bir fonla modelleme çalışmasıyla başlamış durumda. YEDAM bağımlılık riski taşıyan veya bağımlığın tuzağına düşmüş olan hedef kitlemizin başta çocuklar, ergenler ve gençler olmak üzere 7 gün 24 saat online ve telefonla başvurabilecek. Fiziki olarak bulunduğu mekana gelerek hem hukuki hem psikolojik danışmanlık hem de sosyal becerilerinin arttırılması bir takım sosyal faaliyetlerin içerisinde eğitilmeleri ve beceri kazanılması gibi faaliyetleri içermekte.” diye konuştu.

Bağımlı olan kişileri her türlü eğitimin verileceğini ifade eden Karaman, “Burada devamlı görev yapacak olan Yeşilay’ın yetiştirdiği bir takım danışmanlar aracılığıyla bu problemle karşı karşıya kalan hedef kitle sanki ailenin bir ferdi gibi bu işi daha önce başından geçirmiş olan bağımlılar ile kendilerine her türlü eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek. Böylece sosyal rehabilitasyonlarına katkıda bulunulacaktır.”

YEDAM’dan sonra başka bir projeyi hayata geçirileceğini aktan Karaman konuşmasını şöyle sürdürdü: “YEDAM bir model olarak Türkiye’nin her yerine yayılacaktır. Bununla beraber bataklığı kurutma felsefesiyle Yeşilay Cemiyeti başka bir projeyi de gerçekleştirmektedir. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Merkezi (TBMM) adını verdiğimiz bu projede de öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’yla yaptığımız protokol çerçevesinde ülkemizin dört bir yanından gelen ülkemizin dört bir yanından gelen 500 psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerimizi Antalya’da bir kampta toplayarak eğittik. Böylece bağımlılık konusunda yetişmiş 500 formatör kazandık. Önümüzdeki sömestrde bu formatörler ülke çapında saha eğitimcilerini onlarda onlar da okullardaki çocuklarımızı eğitmek suretiyle yıl sonunda 20 milyon öğrencimize Yeşilay’ın bağımlılık eğitimi verilmiş olacak.” ifadelerini kullandı.