Eğlenmenin herkesin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Aslanbaba, "Maalesef eğlenceyi alkolden bağımsız düşünemeyen bir zihniyet yaratılmaya çalışılıyor. Oysa görüyoruz ki eğlence adı altında yılbaşı gecesi aşırı alkol tüketimi nedeniyle bireyler sadece kendilerine değil etrafındakilere de zarar veriyorlar." dedi.
Özel zamanlarda denenen alkolün zamanla alışkanlığa dönüşebildiğine dikkat çeken Mehmet Aslanbaba, "Kendisini sosyal içici olarak sınıflandıran pek çok kişi zamanla bağımlı hale geliyor. Kişiler bunu fark edemiyor ya da fark ettiğinde geç kalmış oluyor. Dünya Sağlık Örgütü, alkol tüketimini en önemli ilk 10 kanser nedeninden biri olarak kabul ediyor.”¨ Eğlence kâbusa dönüşüyor." uyarısında bulundu.

Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, yılbaşı geceleri aşırı alkol tüketiminin trafik kazaları, şiddet ve taciz suçlarını tırmandırdığını ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü'nün 30 ülkeyi kapsayan ve Türkiye'nin de içinde olduğu araştırma raporuna göre cinayetlerin yüzde 85'i, tecavüzlerin yüzde 50'si, şiddet olaylarının yüzde 50'si, trafik kazalarının yüzde 60'ı, eşlerini dövenlerin yüzde 70'i bu suçlarını alkollü iken işlediğini aktaran Aslanbaba, "Alkol bağımlılarında suç işleme oranı yüzde 68 iken, alkol bağımlısı olmayanlarda bu oranın yüzde 37." bilgisini aktardı.