Kırıkkale’de babalarını 2 hafta kaybeden 6 yetim çocuk, ahırdan bozma 2 gözlü evde anneleriyle birlikte hayat mücadelesi veriyor.

Yuva mahallesi 2511 sokak 3 numarada ikamet eden ailenin en büyük çocuğu 15, en küçük çocuk ise 4 aylık. Ahırdan bozma evin her tarafı dökülmüş durum. Dışı kadar içi de harabeyi andıran evde, rutubetten dolayı çocuklar sık sık hastalanıyor. Boya alacak kadar dahi güçleri olmayan ailenin, bacasından kömür zifti akmış durumda bulunuyor. İki gözlü evde kapılar delik deşik. Eşyalar ise, yıllarla birlikte kullanılmayacak duruma gelmiş.

TEK KUTU SÜTÜ KALMIŞ

Eşi Ayhan Demir’i 2 hafta önce kaybeden eşi Gülhan Demir(34), çamaşırları leğende yıkıyor, yemekleri de küçük tüpte pişiriyor. Dolabında hiçbir şey bulunmayan ailenin en küçük çocuğu 4 aylık Arda Demir’in bir kutu sütü kalmış. Sekiz yaşındaki Hamza ise babasının elinden fotoğrafını düşürmüyor. Elindeki fotoğrafını sık sık öperek babasına özlemini gidermeye çalışıyor. Aileye en büyük destek çevrede bulunan komşuları ve emekli dede Mehmet Demir’den (70) geliyor. Mehmet Demir ve eşi Sevim Demir (68), hem oğulları için gözyaşı döküyor, hem de torunlarına nasıl bakacaklarına kara kara düşünmeye başlamışlar.

Çocuğunun ara işinde çalıştığını açıklayan anne Sevim Demir, “Benim yavrum bir taneydi. Öleceği gün herkesle helalleşti. Yavrum bize ve çocuklarına karşı çok iyiydi. Her gün babasının ve benim halımı sorardı. Şimdi 6 yetimle ne yapacağız. Evde bir şey kalmadı. Çocukları okutmak istiyoruz. Ama nasıl okutacağımızı bilemiyorum.” dedi.

Oğlunun oturduğu evin önceden ahır olduğunu aktaran baba Mehmet Demir de “Çocuğumun maddi durumu iyi olmadığı için ahırın 2 gözünü eve çevirdik. Evin içi perişan durumda bulunuyor. Şimdi ben ne yapacağım. Emekli maaşımla 9 başa nasıl bakacağım.” diye konuştu.

Vefat eden kocasının çocuklarının okumasını çok istediğini belirten Gülhan Demir ise “Çocuklarını okutacak durumda değilim. Çocuğuma süt alacak param yok. Çocuklar haçlık istediği zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. Devlet bize sahip çıksın. Hayırsever insanlardan yardım bekliyorum. Ne olursunuz bana yardım edin. Şimdiden çok yıprandım. Hiçbir sosyal güvencem yok. Çıkar yol bulamıyorum.” şeklinde konuştu.