Heyete, Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü adına müracaat eden Sibel Gündüz, son 6 ayda elektrik faturasına yansıtılan bin 212 TL'lik kayıp kaçak bedelinin ''haksız'' olduğunu ileri sürerek, şikayetçi oldu. 
     Bunun üzerine toplanan heyet, ilgili dağıtım şirketinden savunma istedi. Firma, bu tahsilatının kendilerinin keyfi bir uygulaması olmadığını Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından alınan kararı uyguladıklarını belirtti. 
     Heyet, Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'nün başvurusunu inceleyerek, elektrik faturasına yansıtılan yüzde 15 oranındaki bin 212 TL'nin kuruma iadesine karar verdi. 
     Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Birliği Kahramanmaraş Temsilcisi Nesih Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez, elektrikteki kayıp kaçak bedelinin bir kamu kurumuna iadesine karar verildiğini belirtti. 
     Heyetin, alınan kayıp kaçak bedelinin ''haksız'' olduğuna karar verdiğini anımsatan Tanrıverdi, ''Gerçek tüketicilerin başvurusu üzerine alınan benzer kararlar vardı. Ancak bu, kamu kurumu lehine alınan ilk karar oldu'' dedi. 
     Tanrıverdi, Yargıtay'ın geçtiğimiz günlerde bir tüketicinin haksız şekilde ''kayıp kaçak bedeli'' alındığı yönündeki başvurusunu haklı bulan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kararına itiraz eden elektrik şirketinin temyiz istemini reddettiğini aktardı. 
     Yargıtay'ın bu kararının çok önemli olduğuna değinen Tanrıverdi, ''Daha önce bu konuda tüketici sorunları il hakem heyetlerinin yetkili olup olmadığına dair usul yönünden bir tartışma vardı. Ancak, Yargıtay'ın aldığı bu karar, tartışmaya son vermiş oldu'' diye konuştu.