Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanı ve ilgili devlet yetkilileri, siz bu davayı aydınlatmak için mi yoksa akamete uğratmak için mi ilgilileri seferber ettiniz. Doğrusu bunun cevabını merak ediyoruz.” dedi.

Sivas Alperen Ocakları, 6 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Muhsin Yazıcıoğlu ile yol arkadaşları için yürüdü. Büyük Birlik Partisi yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte Yazıcıoğlu’nun katillerinin bulunması istenildi.

Alperen Ocakları önünde toplanarak yürüyüşe geçen kalabalık İstasyon Caddesi’ne doğru yürümeye başladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşte “Muhsinler burada, Katiller nerede”, “Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez”, “Sivas şehidine sahip çık” şeklinde sloganlar atıldı. Alperen Ocaklarına bağlı gençler askeri yürüyüş yaparak dikkatleri çekti.

4 İşletme Kavşağına kadar devam eden yürüyüş yeniden Kent Meydanı'nda sonlandı.BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, burada yaptığı konuşmada, “ Sadece ve sadece Muhsin Yazıcıoğlu davasına münhasır olmak üzere önce bu özel yetkili mahkemeleri kapattılar. Davayı akamete uğratmaya çalışanlar ödüllendirildi. Aydınlatmaya çalışanlar ise cezalandırıldı. Mahkemede olaya boyut kazandıran ve neredeyse sonuca ulaşacakken yetkili başsavcıyı görevinden alarak düz savcı olarak atadılar ve cezalandırdılar. Açılan davalardan birine görevsizlik kararı veren hakimi de çok daha iyi bir yere atayarak ödüllendirdiler. Bu süreçte birlikte gördük ki; kaza sürecinde açıklama yapan Kayseri valisi, aramayı engelleyen kolluk güçleri ve emniyette çalışan bürokratlar sırasıyla görevlerinde yükseltilerek ödüllendirildi. Bu yaşananlarla birlikte Türk milleti gördü ki bu kaza değil, bir suikasttır. Bu olay bir kaza olsaydı bu yaklaşımların hiç biri olmayacaktı. Türk milletinin vicdanında bu bir suikasttır. Zihnimizde olayın suikast olmadığı ile ilgili bir soru işareti yoktur.”

“DAVAYI AKAMETE UĞRATMAK İÇİNMİ SEFERBER OLDUNUZ?”
Devlet yetkililerinin davayı akamete uğratmak için mi görevlendirildiğini merak ettiklerini aktaran Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanı, hem başbakanlığı hem de bu dönemde bu hususla ilgili her görüşmemizde devletin tüm kurumlarını harekete geçirmek suretiyle bu davanın çözüleceği yönünde katkı yapacağını söylediği halde, her nedense gördüklerimizle birlikte şöyle bir kanaat oluştu. Sayın cumhurbaşkanı ve ilgili devlet yetkilileri, siz bu davayı aydınlatmak için mi yoksa akamete uğratmak için mi ilgilileri seferber ettiniz. Doğrusu bunun cevabını merak ediyoruz.”

“OLAYI AYDINLATMAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ”
Olayı akamete uğratmaya çalışanlara hesabını soracaklarının altını çizen Yanar, “Büyük Birlik Partililer, bu dava ile ilgili hissiyatlarını güçlenerek devam ettiriyor. Bu siyasi iktidar bir gün iktidarını kaybedecek ve BBP bu hükümete iktidar edeceği zaman sadece bu suikastı yapanları değil, bu suikast yapıldıktan sonra bunu aydınlatmak için çaba göstermeyenlerin de hesabı sorulacaktır.” diye konuştu.

“SUİKASTA KAZAN DİYENLER GEREKEN CEVABI ALACAK”
Alperen Ocakları Şube Başkanı Dr. Halil Kol ise, Alperen Ocakları olarak 6 yıl önce şehit edilen Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitleri anmak üzere Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Sivas’ta da binlerle yürüdük, gönüllerde milyonlarla yürüdüklerini belirterek, “Allah’ın izni olursa suikastı unutturmayacağımızı ve unutmayacağımızı; Yedi düvele duyurmak için her zaman ve her ortamda da yürüyeceğimizi herkes gördü. Algı operasyonlarıyla suikast sürecine kaza diyen zihniyet, gereken cevabı yine aynı şekilde görecektir. Herkes Türk Milletine oynanan oyunlarla nasıl mücadele edeceğini de görecektir. Ne şehitleri nede onları temsil eden zihniyeti unutmadık. Unutturmayacağız.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı okuyan kalabalık daha sonra dağıldı. Yürüyüşe Muhsin Yazıcıoğlu’nun abisi Yusuf Yazıcıoğlu, Belediye Eski Başkanı Doğan Ürgüp, İl Başkanı Uğur Bulut, Erhan Üstündağ’ın eşi Meryem Üstündağ ile çok sayıda partili katıldı.