Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı, basına yönelik saldırı, operasyon, gözaltı ve tutuklamaları kaygı ile izlediklerini bildirdi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, yaptığı açıklamada, kamuoyunun haber alma görevini ifası için basının özgürce çalışması gerektiğini vurguladı.

Basının demokratik rejimlerin, basın özgürlüğünün de demokrasinin vazgeçilmezleri olduğunu hatırlatan Başkan Kiracı, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizde bugün özellikle ulusal basın kurumları ve basın mensupları birtakım taşlı sopalı engelleme, tehdit , hakaret ve son kez de 'Gültekin Avcı'ya yapılan operasyonda olduğu gibi yeni gözaltılar yaşamaktadır. Hatta bazı köşe yazarları da 'terör örgütü üyesi ' oldukları gerekçeleriyle tutuklanmaktadır. Bugün ülkemizde medya susturulmak istenmektedir. Medyanın susturulmak istendiği bir ülkede demokrasiden, basın özgürlüğünden ve evrensel hukuk ilkelerinden söz edilemez. İfade özgürlüğünün ayrılmaz ve büyük bir parçası olan eleştiri hakkının engellenmeye çalışılması da Türk demokrasisi açısından endişe verici bir durumdur. Bu nedenle ülkemizde son zamanlarda basına yönelik artan çok çeşitli müdahale ve saldırıların önüne geçilebilmesi için tüm ilgilileri sağduyuya davet ediyoruz."