Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Kiracı, Gezi Parkı olaylarının yıldönümü dolayısıyla haber takibi yapmak üzere Gezi Parkında meslektaşları ile birlikte görev yapan Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan’ın polisler tarafından acımasızca tartaklamasını kınadı. Başkan Kiracı, Twitter fenomeni Fuat Avni’nin aralarında çok sayıda gazetecinin de bulunduğu 200 kişi hakkında gözaltı listesi oluşturulduğuna ilişkin iddialarında basın özgürlüğü adına ciddi endişeler duyduğunu dile getirdi.

YGC Başkanı Osman Hakan Kiracı, yaptığı açıklamada, önceki gün İstanbul Gezi Parkından ekranlara yansıyan Zaman Gazetesi Muhabiri Emre Şencan’a polislerin uyguladığı şiddetin tüm ülke medyasında olduğu gibi,Yozgat medyası çalışanlarınca da nefret ve üzüntü ile izlendiğini vurguladı. Başkan Kiracı “Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilere yönelik her tür engelleme eylemleri Türkiye’de basın özgürlüğünün ciddi anlamda tehdit altında bulunduğunun göstergeleridir." dedi.

"GAZETECİLERE YAPILAN BASKI, GÖZALTI VE SALDIRILAR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN ENDİŞE VERİCİ"

Twitter fenomeni Fuat Avni’nin aralarında yargı mensubu, polis ve gazetecilerinde bulunduğu 200 kişinin gözaltına alınacağına dair iddialarda bulunmasının Türk basını ve medyası adına kaygı verici olduğunu söyleyen YGC Başkanı Kiracı, "Ülkemizde son zamanlarda medya kuruluşlarına, yöneticilerine ve sahada çalışan mensuplarına karşı uygulanan baskı, gözaltı ve saldırılar gerek demokrasi ve gerekse basın özgürlüğü açısından oldukça endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Son kez gezi parkında Zaman gazetesi muhabiri Emre Şencan’a polislerin yaptığı zalimane muamele,bu ülkede basın özgürlüğünün nasıl engellediğinin ötesinde insan haklarının da devletin güvenlik güçleri tarafından nasıl yerlerde süründürüldüğünün hazin görüntüleridir. AK Parti iktidarı, bundan sonra eğer Türkiye’de yine basın özgürlüğünden ve insan haklarından söz edecekse meslektaşımız Emre Şencan örneğindeki görüntülere müsamaha göstermemesi gerekir."