Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) yanlış sınıfa aldıkları Kahraman Özdemir’i, 2 saat soru çözdükten sonra ‘Pardon yanlış sınıfa gelmişsin’ deyip okuldan çıkardılar. Kimlik ve sınava giriş belgesine göre sınıfa alınarak boş bir sıraya oturtulduğunu söyleyen Özdemir, “Sınav öncesinde sınıf görevlisi kimliğimi kontrol etti. Yanlış sınıf ve sırayı göstermişler. 2 saat sonra başkasının yerine sınava girmişim gibi apar topar okuldan çıkardılar. Sınavım iptal oldu. Bir yılım boşa gitti, manevi yönden çökerttiler.” dedi.

15 Mart Pazar günü yapılan YGS'de ilginç bir olay yaşandı. Sınava giren Kahraman Özdemir adlı öğrenci, 2 saat sonra görevliler tarafından yanlış sınıfa alındığı gerekçesi ile dışarı çıkartıldı.

Olayı anlatan lise son sınıf öğrencisi Kahraman Özdemir, pazar sabahı erkenden Şişli Anadolu Lisesi’ne giderek sınav saatinden 20 dakika önce okula girdiğini söyledi. Sınav salonlarının olduğu koridorda iki tane hocayla karşılaştığını belirten Özdemir, “Sınava giriş kağıdım ve kimliğimi göstererek yerimin neresi olduğunu sordum. Onlar da beni aldılar, senin yerin burası diyerek oturttular sıraya. Sırada otururken geldiler kimliğime, kağıdıma baktılar. Saat 10.00’a 5 kala sınav kitapçığımı önüme koydular. Optik kağıdından cip numarasını aldılar ve hatalarının farkına varmadılar. Ben de o esnada çok heyecanlıydım ki anlamadım. Kağıda bakmak aklıma gelmedi. Sonrasında sınıfta bulunan hoca hiç kağıdıma bakmadı, kontrol etmedi. Saat 12.00’a 20 kala beni apar topar aşağıya, bina sorumlusunun yanına indirdiler. Sınava yanlış girdiğimi söyleyip, olayı anlattılar. Kendilerinin hatası olduğunu söyledim ancak kabul etmediler. Beni haksız duruma düşürdüler. O kadar güvenlik seviyesi düşmüş ki benim yerime bir başkası da girebilirdi. Bina sorumlusu ÖSYM Başkanını aradı. Başkan da, ‘Yapabileceğimiz şu an bir şey yok. Onları değerlendireceğiz’ dedi. Sonra beni binadan çıkardılar.” diye konuştu.

Sınavda 60 - 70 soru çözdüğünü anlatan Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Apar topar sınıftan çıkarıldım. O kadar insanın içinde psikolojimi de bozdu. Neye uğradığımı şaşırdım. Annem dışarıda beklerken sınavda görevli hocayı gördü. Annem, ‘hocam nasıl böyle bir şey olabilir, nasıl böyle bir hata yapıldı?’ deyince, hocanın verdiği cevap da şuydu, ‘ilk defa böyle bir şey oldu. Bizim dalgınlığımıza geldi’. Hocanın dili sürçüyordu, panik içindeydi. Ve hiç umursamadan çekti gitti.”

Bir senesinin boşa gittiğini Özdemir, “Öbür sınav seneye. Maddi manevi olarak bunun bedelini kim karşılayacak ki sonuçta? Onlar hiçbir şey yapmayacak. Özel hoca tuttum. Bu sınavı kazanmak için elimden geleni yaptım. Beni yaktılar yani resmen. Sesimi, ÖSYM başkanına, yetkili kişilere duyurmak istiyorum. Yardımlarını bekliyorum. Bir senem yanmaması için çözüm arıyorum. Dile kolay bir yıl. Zaman çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Özdemir, “Hem okuyorum, okuldan sonra da otelde çalışıyorum. En büyük hayalim de spor akademisinde okumak. Ve çok da çalışmıştım derslerime. Ama iki gündür bu sınavlar benim psikolojimi çok bozdu. Haksızlığa uğradım. Geceleri uyuyamıyorum. Bir saatlik uykuyla okula geliyorum. Manevi yönden çökerttiler beni. Kafam hiç yerinde değil.” dedi.

‘BİR ANLIK DALGINLIĞIMA GELDİ’

Pazar günü oğlunu sınava girdiği okulun önünde bekleyen anne Zehra Özdemir, “Oğlumun sınavdan çıkarıldığını öğrenince okula girdim. Hocalarla konuştum. Okul sorumlusu bana, ‘Hocaların dalgınlığına gelmiş, kamera kayıtları elimizde, her şeyi yapın’ dedi. Sınav bitene kakar dışarıda bekledim. Sınav salonunda görevli hoca dışarıya çıktı. Hocam neden böyle yaptınız deyince, ‘Bir anlık dalgınlığıma geldi’ dedi. Çocuğumun bir senesi geride kaldı. Hukuki yollarla hakkımız arayacağız. Maddi sıkıntılar içinde benim çocuğum hem okudu hem çalıştı. Neden bir senesi kaybolsun? Bu zamanda çocuk okutmak da zor.” diye konuştu.