Yozgat Et Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Yiğit, son günlerde et fiyatlarının gündemi meşgul etmesinin üreticilerde panik havası oluşturduğunu ve üreticinin rahatsız olduğunu belirterek üyelerin panik havasına kapılmadan işlerine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Birlik Başkanı Nusret Yiğit, “Üreticinin dahi rahatsız olduğu karkas fiyat artışı canlı hayvan fiyatını artırmış ve bundan üretici dahi rahatsız olmuştur. Başbakanımızın fahiş fiyatlara izin vermeyeceği aşikardır. Kesim fiyatlarının anormal bir şekilde kilogram olarak 27-28 TL’ye çıkması perakende fiyatlarımızın aşırı şekilde artmasına sebep olmuştur. Bu durumda yanlış bir algı ortaya konmuş sanki karkas et ithalatı herkese açılmış gibi bir algı haline dönüştürüldüğü ve piyasalarda sert dalgalanmalara sebep olduğu tarafımızca gözetlenmektedir. Fiyatlar düşüyor diye dün olmadığı söylenen besili hayvanların birden bire piyasaya çıkarılması kilogramda 23-24 TL civarında olması gereken karkas et fiyatını daha aşağıya düşürebilir. Sıkıntılı durumlarda üreticiye kol kanat geren Et ve Süt Kurumu'muz karkas et fiyatlarında değişiklik yapmayarak kesime devam etmektedir. Bizlere (üreticilere) düşen görev panik havasına kapılmadan işimize devam etmektir. Et ve Süt Kurumu üreticiyi mağdur etmeyecek ama fiyat dengesini sağlayacak eti belli bir miktarda ithal edecektir.” dedi.