CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaklaşık 3 yıl önce yenileneceği gerekçesiyle boşaltılan ve sonrasında da yıkılan Antalya Fethi Bayçın Huzurevi’nin yerine hala tek çivi çakılmamasını 'şüpheli' bularak, “Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ama özellikle rantın yüksek olduğu Antalya’da birçok kamu alanı bir şekilde yol bulunarak ranta açılıyor. Antalya’da yaşlılarımıza, bakıma muhtaç yurttaşlarımıza hizmet veren Fethi Bayçın Huzurevi alanının da benzer bir süreçle karşılaşmamasını bekliyoruz.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Fethi Bayçın Huzurevi’nin durumunu TBMM gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Budak, Antalya Güzeloba’da yaşlılara hizmet veren Fethi Bayçın Huzurevi binasının, yenileneceği gerekçesiyle 2012’de boşaltıldığını, 2014’te de yıkıldığını hatırlattı. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alana sahip olan huzurevinin boşaltılmasından sonra geçen 3 yılda, yeni bina konusunda bir gelişme sağlanamadığını vurgulayan Budak, “Ülke ekonomisine katrilyonlarca lira katkı sağlayan Antalya’da bir huzurevi binasının 3 yılda yapılamaması anlaşılır ve kabul edilebilir değildir.” dedi.

İNŞAATA NEDEN BAŞLANMADI?

Antalya Fethi Bayçın Huzurevi’nin hangi tarihte boşaltıldığı, sakinlerinin nereye taşındığı, huzurevi olarak kiralanan binanın kira gideri konusunda bilgi isteyen Budak, “Fethi Bayçın Huzurevi’nin yerinde yine bir huzurevi yapılacağına ilişkin açıklamalar halen geçerli midir? Geçerli ise aradan geçen yaklaşık 3 yıl içinde inşaata neden başlanamamıştır? Bütçe olanakları mı yetersizdir? Ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlayan Antalya’ya huzur evi yapacak kaynak mı bulunamamaktadır?” diye sordu.

ALAN NE İÇİN KULLANILACAK?

Huzurevi projesi geçerli olmayacaksa alanın nasıl değerlendirileceği konusunu da gündeme taşıyan Budak, “Söz konusu alanda huzurevi yapılmayacak ise, alan hangi amaçla değerlendirilecektir? Söz konusu alanın tahsisi, kiralanması ya da satışına yönelik bir adım atılmış mıdır?” sorularına cevap istedi.

ŞÜPHELER ARTIYOR

Huzurevinin aynı yerinde, bir an önce yapılması gerektiğini vurgulayan Budak, şunları kaydetti: “Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ama özellikle rantın yüksek olduğu Antalya’da da birçok kamu alanı bir şekilde yol bulunarak ranta açılıyor. Antalya’da yaşlılarımıza, bakıma muhtaç yurttaşlarımıza hizmet veren Fethi Bayçın Huzurevi alanının da benzer bir süreçle karşılaşmamasını bekliyoruz. Yaklaşık 3 yıldır bir çivi çakılamaması alanla ilgili şüpheleri arttırıyor. Antalya, yaşlılarına sahip çıkabilecek potansiyele sahiptir. Eğer, devletin burada inşaat yapmaya gücü yoksa siyasi iktidar Antalya’ya kaynak ayıramıyorsa, hayırseverlerimiz yaşlılarımıza huzurevi yapacak desteği mutlaka sağlayacaktır.”