Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Dağdemirciler köyünde, yıkılma tehlikesi olan harabe evde yaşayan Demiröz ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Köyde malulen emekli baba Osman Demiröz (56) ve anne Aysel Demiröz (55) ile birlikte ikamet eden yüzde 50 zihinsel engelli raporlu Cafer (31), Gönül (31), Rıdvan (10), Reyhan (9) ve Batuhan Demiröz (8) ailesi, işsizliğin yanı sıra barınma problemiyle karşı karşıya. Kısa süre önce orman fidanlığında asgari ücretli geçici işe başladığını anlatan Demiröz, düzenli iş olmadığı için çocuklarının eğitim ve bakımını sağlayamadığını kaydetti.

Dedelerinden kalma yaklaşık 50 yıllık evlerinin yıkılmak üzere olduğunu dile getiren Demiröz, “Evimizin yapılması için kaymakamlığa başvurduk. Evde gelip incelemelerde bulundular. Yardımcı olacaklarını söylediler. Sonucunu bekliyoruz. Evimiz kullanılamaz durumda. Ayrıca çocuklarıma güzelce bakabileceğim düzenli bir iş istiyorum.” dedi.

Anne Gönül Demiröz ise ev yıkılacak diye her an korku içinde yaşadıklarını ve çocuklarının yiyecek, giyecek ve okul masraflarını köylülerin sağladığını söyledi. Demiröz, şunları söyledi: “Evimizin yıkılma tehlikesi var. Yürüdükçe sallanıyor. Mağduruz, temiz bir ev istiyorum. Evimizin altına destek amaçlı 4-5 direk atıldı, o da sağlıklı değil. Üzerimize yıkılacak diye korkuyoruz.”