İzmir'in Urla ilçesinde, Kıyı Kanunu'na aykırı ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkım kararı alınan Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP İl Başkanlığı'nı işgal etti. Grup sözcüsü Yusuf Altun, "Sorunumuz çözülene kadar burada olacağız." dedi. "Evini yıktırma, yuvanı terk etme" yazılı tişörtler giyen vatandaşlar, başkanlık binasının odalarına yerleşti.

Dün gece boyunca burada sabahladıklarını belirten Altun, şunları söyledi: "Balıklıova'da 74 tane ev yıkılmak isteniyor. Kendi ellerimizle yaptığımız ve 30 yıldır üzerinde oturduğumuz, toprak parasını verdiğimiz evlerden adeta sürgün edilmek isteniyoruz. Urla Belediye Encümeni'nin çıkardığı karar, bizim açımızdan hukuki değildir, yasal değildir, insani değildir. Bütün bunları protesto etmek için ve hakkımızı aramak için CHP İl Başkanlığı'na geldik. Sorunumuz çözülene kadar burada olacağız. Dün saat 14.00'te buraya geldik. Bizi oyalamaları boşuna. Bunun çözümü çok basittir. Mahkeme süreci var diyolar. Davayı biz açtık, geri çekeriz. Onlar da encümen kararını gözden geçirsinler, sorun bitsin. Yalılara ve villalara dokunmayan insanların, 74 aileyi evsiz bırakmalarını doğru bulmuyoruz. Evimizi yıktırmayacağız. Burada kalacağız. Dün iki arkadaşımız rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. Burada herkes 70 yaşın üstünde. Bunun sorumlusu CHP'dir. Yanlış uygulamadan vazgeçilmesi için buradayız. Bizim buradan, ancak sorunlar çözülünce dışarı çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Mağdur mahalle sakinlerinden Emine Özcan, "Biz CHP'den ümit bekliyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Biz işgalci değiliz, 35 yıldır oradayız. Bizi mağdur durumda bırakmasınlar. Bir sürü yalılar var, onlara bir şey yapamıyorlar, bize diş geçirmeye çalışıyorlar. Elini vicdanına koysun, merhamet etsin bize." diye konuştu.

Özcan Benice de, "Evimizi yıktırmayacağız. Sonuna kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Tâ ki yasal haklarımızı kazanana, kabul ettirene kadar." dedi.