Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yol yapımı için gerçekleştirilen yıkım çalışmaları sırasında arbede yaşandı. Memleket Sevdalıları Derneği'nin lokal binasını tahliye eden belediye ekipleri, binayı kaymakamlık talimatıyla yıkmak istedi. İş makinesinin üzerine çıkan eylemci, makinenin aniden hareket etmesiyle ölüm tehlikesi yaşadı.

Nilüfer İlçesi İhsaniye Mahallesi'nde Memleket Sevdalıları Derneği Bursa Şubesi lokalinin de bulunduğu yeşil alanda yol açma çalışması için harekete geçen Nilüfer Belediyesi ekipleri, planda görülmeyen lokal binasını tahliye edip yıkmak için sabah saatlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri nezaretinde alana geldi. İki gündür süren gerilim sebebiyle binanın tahliye operasyonu için çok sayıda çevik kuvvet polisi de geldi.

Bölgedeki ağaçların kesileceğini ileri süren kalabalık, ekiplere direndi. Devreye giren Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,ağaç kesimi yapılmayacağını belirterek, kalabalığı sakinleştirdi. Bu esnada iş makinesinin üzerine çıkan eski Kimya Mühendisleri Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, eylemini burada sürdürmek istedi. Uluşahin iş makinesinin üzerinde cep telefonunu incelerken iş makinesi aniden hareket etti. Uluşahin son anda atlayarak ezilme tehlikesi yaşadı. İş makinesi operatörüne tepki gösteren Ali Uluşahin, "Tahliye işlemi sürerken, iş makinesi tekrar ağaçların üzerine doğru yönelmeye başladı, 'bunu yapamazsınız diyerek iş makinesinin üzerine çıktım.' operatör nasıl talimat aldı, bilemiyorum ama üzerinden beni attı. Dönüş sırasında üzerinden uçmak zorunda kaldım. Bu kadar pervasızca saldırı, güdümlenmiş saldırı takdiri Bursa halkına bırakıyorum bu zihniyeti destekleyenlere bırakıyorum, şikayetçi olacağız, iş makinesini kullanan operatör olmayacak, o aldığı talimatları uyguluyor, yapı talimatları uygulayan yapı olacak, Sayın Mustafa Bozbey olacak." dedi.

Gerilim sebebiyle ekipler olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra yeniden dernek binasının yıkımını gerçekleştirdi. Belediye yetkilileri bölgede ağaç kesimi yapılmayacağını bildirirken, eylemcilerin bekleyişi sürüyor.