Kırıkkale genelinde sokak satıcılarına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, hem suçların ortaya çıkarılması, hem suça iştirak edenlerin suç delilleriyle birlikte adli makamlara sevkinin sağlanabilmesi ve hem de suç meydana gelmeden önlenebilmesi amacıyla uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslar ilgili çalışma yapıldı. Narkotik timlerinin uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen S.A., isimli şahıs yakalandı. S.A.'nın üzerinden satışa hazır vaziyette toplam 31 adet sentetik nitelikte uyuşturucu hap ve daralı ağırlığı 1,65 gr gelen esrar maddesi elde edildi. 

Uyuşturucu madde kullanan şahıslara yönelik Kırıkkale de yapılan çalışmalarda, E.G., E.T. ve D.K., isimli şahıslar yakalandı. Yakalanan şahıslar üzerinden 6 adet sentetik nitelikte uyuşturucu hap elde edildi. 

Şahıslar hakkında TCK 191 (Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek ve Bulundurmak) suçundan işlemleri yapılarak tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı. Uyuşturucu satışı yapan S.A. adlı zanlı adliyeye çıkartıldı.