Fındık hasadının yaklaşması ile fındık işlerinde kullanılacak olan çadır ve branda işleri yapanların işleri yoğunlaştı.

Uygun Branda sahibi Muharrem Demir, brandacıların yılda 2 ay iş yaptıklarını diğer 10 ayın ise ölü geçtiğini ifade ederek brandacıların iş yapma sezonunun geldiğini söyledi.

Demir, şunları kaydetti: “Şu anda branda işlerine başladık. Hazırlıklarımızı da yaptık. Müşterinin istediği metrekareye göre, siparişlerimizi alıp brandalarımızı, çadırlarımızı dikiyoruz. Bizim işlerimiz fındık zamanlarıdır. Biz brandacılar yılın 12 ayının 2 ayında iş yaparız. Ondan sonra işlerimiz düşer. Fındık sezonu haricinde de kamyon brandası, balkon perdeleri, arıcılara barınacakları çadırlar yaparız.

MANAVCISI DA MARKETCİSİ DE BRANDA SATIYOR

Herkes kendi işini yapmıyor. Herkes kendi işini yapsa kimse aç kalmayacak. Şimdi manavından marketine kadar herkes hazır branda satıyor. Hazır branda satıyorlar ama onlar müşterinin isteğine göre olmuyor. Müşteri mesela 12-10 ebadında çadır istedi. Hazır brandalar müşterinin bu isteğine uymuyor. Öte yandan o çadırda bir arıza meydana geldiğinde hazır brandayı satan kişiler müşterinin ihtiyacını gideremiyor. Burada manavcılar, marketçiler havadan para kazanmanın derdindeler. Ama burada hem müşteri mağdur oluyor, hem de biz ekmek kazanamıyoruz.”