İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddiasıyla ilgili, Kızımıza ve yavrusuna yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıya rağmen kalkıp bu kesilmiş görüntüleri verenleri de gerçekten üzülerek takip ediyorum dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüntünün ortaya çıkarılması zamanlamasının manidar olduğunu, görüntülerin montaj olduğu iddiasının işi bilenler tarafında da doğrulandığını söyledi.

Olayı yakından takip ettiğini ve üzüntü içerisinde olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Gezi'deki o masum istekleri daha sonra provoke hale getirip başka alanlara çektirmek isteyen zihniyet ile şu anda bu görüntüleri bu şekilde değiştirerek yayına sokan ve burada negatif bir imaj oluşturmaya çalışan kişiler aynı. Bunların tespit edilip ortaya çıkartılması lazım. Biz bu aileyi çok iyi tanıyoruz. Bu ailenin yalan söyleme ihtimali zaten yok. Burada kızımıza ve yavrusuna yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Ve bu saldırıya rağmen kalkıp bu kesilmiş görüntüleri verenleri de gerçekten üzülerek takip ediyorum."

Yıldırım, yargı aşamasında olan olaya ilişkin bir an önce hakikatlerinin ortaya çıkmasını istediğini, gerçekler bir bir ortaya çıktığında o zaman bazı insanların utanacağını ifade etti.

Olayın adli tıp raporlarında ve ifadelerde de belli olduğunu vurgulayan Yıldırım, görüntülerin kesilerek verildiğini savunarak, "O nedenle o anneye ve çocuğuna yapılan saldırının zanlıları mutlaka ortaya çıkmalı ve yargılanmalıdır. Bu aile gerçekten üzülüyor. Bu kadın gerçekten üzülüyor. Bu kadın çocuğu içinde üzülüyor. O nedenle bu kadının ve çocuğunun başına gelenleri böyle kullanıp da hala bunları üzmek ve iftara atmak büyük bir vebaldir" şeklinde konuştu.