Yıldırımhan Eğitim Kurumları, geçtiğimiz günlerde açıklanan 2014 yılı LYS yerleştirme oranlarına göre okul bazında Türkiye 16.lığı ve il birinciliğini elde ederek Mersin'in gururu oldu. Bu sonuçla kitlesel başarıda en önde olduğunu gösteren okul, 2015 YGS'de de Mersin birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğünü alarak bireysel başarısını da tescilledi. Yaldırımhan öğrencileri, Türkiye’de ilk 100’de 4 derece ve ilk 1000’de 24 derece elde etti.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Caner Sarıtepe, başarının öğretmen ve öğrencilerinin üstün gayretleri ve uyguladıkları hazırlık çalışmaları ile geldiğine dikkat çekti.

Bireysel ve kitlesel olarak elde edilen bu başarıların planlı, düzenli ve sistemli çalışmaların ürünü olduğuna dikkat çeken Sarıtepe, "Türkiye’de yaklaşık 12 bin okul var. Bu okullar arasında Türkiye 16.lığı çok büyük bir başarı. Ayrıca bu yıl yapılan YGS’de öğrencilerimiz il genelinde ilk 3 dereceyi elde etti. Bu başarılar, çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Üniversiteye girişin önemli bir maraton olduğunu hatırlatan Sarıtepe, "Hedefe ulaşmak için, yılmadan çalışmak gerekiyor. Bu maratonun önemli bir bölümü bitti, ama henüz tamamlanmadı." dedi.

Okulla ilgili açıklamalar yapan Sarıtepe, 23 yıldır hizmet verdiklerini söyledi. Mersin merkez ile Tarsus, Erdemli, Anamur, Silifke ve Mut ilçelerinde 9 eğitim kampüsü ile yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim imkanı sunduklarını anlatan Sarıtepe, "Kurumlarımız, eğitimin tüm aşamalarında hedeflediği ‘en iyi olma’ ilkesini, başarılı bir süreçle alışkanlık haline getirmiştir. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmaların neticesi olarak kurumumuz tüm okullar arasında Toplam Kalite Yönetimi-Türkiye Birinciliği ödülünü almaya hak kazandı." şeklinde konuştu.

2014 yılında TEOG’da elde ettiği 16 Türkiye birinciliği ile birlikte öğrencilerinin 93'ünün Fen lisesini kazandığını hatırlatan Sarıtepe, "Üniversite sınavlarında geçen yıl 37 tıp, 24 hukuk, 15 mühendislik, 4 mimarlık ile birlikte 52 öğrencimiz de eğitim, işletme, iktisat bölümlerini kazanarak ülkemizin önde gelen üniversitelerine yerleşti. Sadece sınavlarda değil sporda da okulumuz geçen yıl 52 madalya alarak bir rekora imza attı. Şu anda her 6 öğrencimizden biri lisanslı sporcu." ifadelerini kullandı.

Bilimsel ve teknolojik donanımları, güçlü eğitim kadroları ile geleceği daha hızlı yakalama adına, gerekli birikime sahip olduklarını ifade eden Sarıtepe şöyle devam etti: "Gelecekte de ülkemizin tüm dinamizmini sırtlayacak olan bu gençler. Onlar, gelecekte yaşayacağımız ideal toplumun mimarları olacaklar. Hem bireysel hem de evrensel bir kültüre sahip, üretici potansiyeli yüksek bireylerin yetiştirildiği Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları olarak başarı kazanan tüm öğrencilerimize ve onların değerli ailelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.