Mersin Özel Yıldırımhan Koleji'nin öğrencileri arasında düzenlediği ‘Takımını Kur Ödülünü Kap’ bilgi ve kültür yarışması büyük ilgi gördü.

Bir öğretmen liderliğinde oluşturulan 6 kişilik takımlara her sınıf seviyesinden öğrenciler seçildi. Oluşan takımlar birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmacılara altı ana dersten sorular soruldu. Seyirciler karşısında gerçekleştirilen yarışmada beceri gerektiren soruların cevaplarının uygulamaları da yaptırıldı. Öğrencilerin büyük bir heyecanla takip ettiği yarışmada birinci İngilizce öğretmenlerinden Tuğba Alataş’ın takımı oldu. Takım liderine ve yarışmacılara Okul Müdürü Ahmet Özel tarafından 100'er TL'lik hediye çeki verildi.

Yarışmada dikkati arttırma adına her üç soruda bir seyirciler arasında çekiliş yapılarak şanslı öğrencilere sürpriz hediyeler verildi. Ahmet Ali Özel, ortaokul öğrencileri arasında bilgi paylaşımını sağlama, grup birliğini artırma ve eğitimin bu son haftasında okula motivasyonlarının azalmaması için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirtti. 11 takımın katıldığı yarışmada ilk 4'ü ödüllendirdiklerini ifade eden Özel "Yarışmada emeği geçen öğretmen, öğrencilerimizi tebrik ederim. Bu ve benzeri faaliyetlerle öğrencilerimizin sosyalleşmesini ve özgüvenlerini artmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.