CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, basının özgür olduğu, gazetecilerin iş güvencesine ve daha iyi çalışma koşullarına kavuştuğu, cezaevlerinde basın mensuplarının olmadığı bir Türkiye dileğiyle basın emekçilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

Zafer Yıldız, yayınladığı mesajda şunları dile getirdi: “Bir ülkede demokrasinin gücü, basın özgürlüğü ile ölçülür, gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede, demokrasiden, insan haklarından, fikir özgürlüğünden söz edilemez. Basın özgürlüğü, demokrasinin güvencesidir. Kamuoyunun haber alma, gerçekleri öğrenme hakkı için uğraş veren gazeteciler, hem iktidar, hem de patronların kıskacı altında. İktidar, muhalif gazete ve televizyonlara, eleştiri hakkını kullanan köşe yazarlarına maddi, manevi her türlü baskıyı uygulayarak, emri altına almak istemektedir. Mesleği gereği ülke gerçeklerine değinen, halkın sorunlarını dile getiren, yandaşlık etmeyen basın emekçileri, ya kapı önüne konuluyor ya adliyelik oluyor ya da cezaevlerinde yatıyorlar.”

2014 yılında dünyada en fazla tutuklu gazeteci bulunduran ülkeler arasında Türkiye’nin 10'uncu sırada yer aldığını vurgulayan Yıldız, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün de 2014 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’na göre Türkiye’nin 180 ülke içinde 154. olduğunu ifade etti. Yıldız, gazeteciler hakkında açılmış davaların ise ülkemizde 10 binleri bulduğunu kaydetti.

Gazetecilerin örgütsüzlüğüne de vurgu yapan Yıldız, birkaç medya kuruluşu dışında, basında sendikanın olmadığını, iş güvencesinden yoksun basın emekçilerinin son derece kötü koşullarda çalıştıklarını sözlerine ekledi.