Batman’ın Hasankeyf ilçesinde bir vatandaş 'hobi olsun' diye yıllardır hayatını mağarada sürdürüyor.

Hasankeyf ilçesine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve ilçenin kuş bakışı izlenildiği bölgede bulunan tarihi mağarada yaşayan Sait Ağalday, hobi olarak burada yaşadığını belirtiyor. Hayatını sürdürdüğü mağaraya kendi imkanlarıyla elektrik ve su götüren Ağalday, burada mutlu olduğunu, bu durumdan memnun olduğunu dile getiriyor.

Doğduğundan beri anne ve babasıyla bu mağarada yaşadığını anlatan Ağalday, annesinin vefat ettiğini, babasının ise İlçe Merkezi'ne taşındığını kaydetti. İlçe Merkezi'nde de evinin olduğunu belirten Ağalday, “Benim ilçe merkezinde de evim var. Ancak ben buradaki havayı ve doğanın güzelliğine olan hayranlığımdan dolayı burada hayatımı sürdürüyorum. Mağaramın bulunduğu yer çok güzel. İlçe benim ayaklarımın altında burada güzel bir hayat sürdürüyorum.” dedi.

Küçükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını söyleyen Ağalday, şunları kaydetti: “Mağarada hayat bana daha kolay geliyor. burada bir çok hayvan besleme şansım var. Kuş, tavuk keçi, koyun ve daha bir çok hayvan besliyorum. İlçede evim var günde 2 defa eve gidiyorum. Ama hayatımı burada sürdürüyorum. 25 yaşındayım hep burada kaldım. Benim için bir yaşam tarzı ve hobi oldu. Bundan sonrada burada yaşayacağım. Mağaraları ziyarete gelen insanlar bana özeniyor. Yaşam tarzımı çok beğeniyorlar.”