Milletvekili Güvenç, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Parti teşkilatından bir grup yönetici ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne giderek ilimize yeni atanan İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'a, akabinde de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sn. Op. Dr. Semih YANCAR'a hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdi.

İlimizle ilgili emniyet ve sağlık alanlarında bilgi alışverişlerinin de gerçekleştiği ziyaret programında Kahramanmaraş’ın emniyet ve sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanması hususunda nelerin yapılabileceği konuşuldu. AK Partinin, vatandaşların refah ve huzuru için politikalar ürettiğine değinen Güvenç, sosyal hayatın her alanında insanlarımızın devletin imkânlarından verimli ve adil bir şekilde yararlanması için AK Parti İktidarlarının birçok yasal düzenleme yaptığını, insanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışı ile devletin imkânlarını vatandaşlar için seferber ettiğini söyledi.
 
Kamu Hastaneler Birliği ziyaretinde, 13 yıllık AK Parti iktidarında sağlıkta devrim yapıldığını belirten Güvenç: “ Hastaneler tek çatı altında toplandı. Daha önce, devlet ve üniversite hastanelerine gidemeyen sigortalı vatandaşlar her iki hastaneden de hizmet almaya başladı. Aile hekimliğine geçildi. Hastanelerin birleştirilerek tek çatı altında yönetilmesi, kaynakların daha iyi kullanılması noktasında iyi bir adım atıldı. İnsanlarımızın hastalığına şifa aramak için il il gezmesini istemiyoruz. Bizim tüm gayretimiz hemşerilerimizin Kahramanmaraş’tan çıkmadan tedavi olmaları. Bunun için hem fiziki yeterlilik hem de hizmet anlamında çalışmalar yapıyoruz. Üniversite hastanemizde daha önce Kahramanmaraş’ta olmayan Radyoterapi ve tüp bebek merkezi açıldı ve şu anda hizmet veriyor, hemşerilerimiz başka illere gitmek zorunda kalmıyor. Devlet Hastanemizde de Radyoterapi ünitesi ve hizmet alımı ihale aşamasında inşallah aynı hizmeti devlet hastanemiz de en yakın zamanda vermeye başlayacak.”dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sn. Op. Dr. Semih YANCAR, ilin doktor ihtiyaçlarından bahsetti. Güvenç, ihtiyaçlar hususunda bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacağını ifade etti.

Gerçekleşen her iki ziyaretten sonra İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih YANCAR, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.