Kahramanmaraş'ha bu hafta sonu 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili Bakanlıktan resmi yazı gelmedi. Bakanlıktan açıklama gelmediği için Valilik de ressmi açıklama yapmadı. Ancak bu hafta sonu 4 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağı kahramanmaraş'ta uygulanmayacak. Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağı yok.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI TWEETİNİ SİLDİ

İçişlri Bakan yardımcısı ismail Çataklı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağın açıkladı. Çataklı yaptğı paylaşımda "Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon'da şehir giriş çıkış kısıtlamaları kalktı. Bu illerimizde hafta sonu sokağa çıkma yasağı da uygulanmayacak. Rehavete kapılmadan tedbirlere uyarsak kazanımlarımızı koruruz"

İçişlri Bakan yardımcısı ismail Çataklı yaptığı bu paylaşımı kısa süre içinde sildi.

PAZARCIK BELEDİYE BAŞKANI! YASAK YOK

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, “Korona Virüsle mücadele kapsamında başarılı bir sınav veren Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçemizde sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılmıştır. Ayrıca ilçeler arası ve il merkezine gitmek isteyen hemşerilerimizin izin almalarına gerek yoktur.” Dedi.Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsün tüm coğrafyalarda hayatı durdurma noktasını getirdiğine değinen Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “ Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulu Üyelerimizin sağlık alanında yaptıkları başarılı çalışmalar, İşçileri Bakanlığımızın ve kolluk kuvvetlerimizin tedbirlerin uymasında gösterdiği hassasiyet ve diğer bakanlıklarımızın uyguladığı ekonomik tedbirlerle çok iyi bir noktaya gelmiştir.

Bu salgını tedbirlere uyarak hep birlikte atlatacağız. Ülkemizin virüsle mücadelede elde ettiği başarıda vatandaşlarımızın tedbirlere uymadaki sağduyusu da önemli etken olmuştur. Belediye olarak, Pazarcık ilçesi olarak kurallara tam uymaya riayet ediyoruz.” Dedi.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Kahramanmaraş’ın da içinde olduğu bazı büyükşehirlerdeki giriş-çıkış yasağının kaldırılmasını da değerlendiren Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “Bilindiği üzere Bilim Kurulumuzun tavsiyesi ile 16-17-18-19 Mayıs tarihleri aralığında birçok bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağı kısıtlamasında İlçemiz yok. Yani hemşerilerimiz rutin işlerini tedbir alarak devam edebilirler.

Ayrıca ilçeler arası kısıtlamalar da kaldırılmıştır. Yani ilçeler arası veya il merkezine gitmek isteyen vatandaşlarımız izin alması gerekiyordu. Artık izin almadan ilçeler arası ve Kahramanmaraş İl Merkezine seyahat edebilirler. Yine de biz zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu salgını en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Başkan Yılmazcan İl dışına gidecek hemşerilerine de seslenerek; “tüm büyükşehirlerimize seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız, seyahat izin belgesi almak zorundaydı. Son açıklanan bilgide ise Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin, Muğla, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Şanlıurfa ve Tekirdağ gibi büyükşehirlere gitmek için seyahat izin belgesi gerekiyordu, artık yok. Büyükşehir olmayan tüm illerle birlikte bu saydığımız büyükşehirlere de vatandaşlarımız izin almadan seyahat edebilirler” dedi.