Bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e tepki gösteren polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevliyken geçen Temmuz ayı içerisinde Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne tayin olan polis memuru Vedat Sayılgan, 10 gün önce yeni görev yerine geldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilen Sayılgan, Vali Dursun Ali Şahin’le görüşmek üzere hafta başında ailesiyle birlikte makama geldi. Vali ile görüşmesine korumaların eşlik etmesine sinirlenen polis memuru, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından tepki göstermişti.
Kişisel hesabında, “Arkadaş, ben bu devletin polisiyim, ben dağdan mı indim, benden mi korkuyorsun. Sen ki bu devletin koskoca valisisin.” şeklinde tepkisini dile getiren polise, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Bir gazetecinin olayla ilgili sorusunu cevaplayan Vali Şahin, memurun yazdıklarıyla ilgilenmediğini ifade ederek “Ben öyle şeylerle uğraşmıyorum. Ne yazarsa yazsın, yazan cezasını görür. Beni ilgilendirmez. O konuyu geçin. Hakkında soruşturma açıldı.” dedi.
“Testiyi kıran ile testiyi dolduran aynı olursa orada adalet olmaz.” diyen Şahin, “Adaletin olması için işte bunların ayrılması lazım. Bizimle alakası yok, bizim polisimiz değil, bizde göreve başlamadı.” açıklamasını yaptı.