Bursa'da dün, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan öğrencinin yaraladığı ve geçirdiği 3 ameliyattan sonra yoğun bakımda tedavisi süren Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Yücel Akçay'ın üniversite öğrencisi kızı Melek Gizem Akçay, ailesiyle birlikte geceyi hastanede geçirdiklerini belirtti. Melek Akçay, "Canımız yandı, mutsuzuz, artık uyuşturucuya çözüm nasıl bulunacaksa bulunsun." dedi.

Üzerinde uyuşturucu madde yakalandığı ve sentetik hap kullandığı iddiasıyla okuldan uzaklaştırma cezası alan Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi B.Y.'in bıçakladığı Müdür Yardımcısı Adnan Ur ve Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Yücel Akçay'ın, hastanedeki tedavileri sürüyor. Hayati tehlikesi bulunan Akçay'ın, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üç ameliyat geçirdikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.

Bugün, dayısı Ramazan Günhan'la birlikte babasının yaralandığı Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Melek Gizem Akçay, uyuşturucu bağımlılığı konusunda yetkililerin çözüm üretmesini istedi. Melek Gizem Akçay, şunları kaydetti: "Yücel hocanın en büyük kızıyım, üzgünüz, mutsuzuz, canımız yandı. Biz, bu konuda bir şey yapılmasını istiyoruz, yetkililerden bunu bekliyoruz, özellikle güvenlik güçlerinden bunu bekliyoruz. Bunu yapanın dışarıda elini kolunu saklayarak gezmesi bizim canımızı yaktı. Olayı duyduğumda önce konduramadım, 'değildir' dedim. Çünkü babam sevilen, sayılan birisi, hem öğrencileri hem dostları tarafından. Görevini iyi yapan bir öğretmendi. Annem babam öğretmen, kuzenlerim de öğretmen. Öğretmen bir aileden geliyorum. Böyle bir olayın başımıza gelmesine önce inanamadım, korktum, böyle bir olayın olabileceği aklıma gelmemişti. Ne yapacağımı şaşırdım. Üzülmekten, dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Babam, yoğun bakımda. Üç tane ameliyat geçirdi. Kanaması oldu, haber bekliyoruz. Geceyi uykusuz geçirdik. Ailemiz oradaydı. Sadece dua ettik, başka yapacağımız bir şey yok. Bunlara çözüm bulunsun. Uyuşturucuyla nasıl çözülecekse bir şeyler yapılsın. Elimizden başak bir şey gelmiyor, sadece dua ediyoruz. Nasıl davranılması gerekiyorsa gereğini yapsınlar, biz dolmuş durumdayız."

Yücel Akçay'ın kayın biraderi Eğitimci Yazar Ramazan Günhan ise uyuşturucu bağımlılığının yaygınlaşmasından yakındı. Günhan, şunları söyledi: "Bursa, 6 tane padişahın yattığı bir memleket. Maalesef kötü ilaçların kullanılması anlamında Bursa 2. sırada. Biz bunu ne kadar basından, milletimizden gizleyebiliriz. Her gün istenmeyen olaylar olmakta. Metruk binalara girdiğimizde sokak çocukları dediğimiz, anne babaların sahip çıkamadığı evlatlar dün bebeklerdi, onları sevip okşadık. Ama bazı şeylerden dolayı onları terk ettik, üzülüyorum. Yazdığım kitaplarda da değindim. Bundan sonra hem ildeki yetkililerden ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, TBMM’den güzel şeyler bekliyorum. Meclis'e bazı şeyler gelmeli. Bunlar hayati konular."