Mersin Silifke´de ilçesinde soğuk havaların etkin olmasıyla birlikte karla kaplı olan Keklik Koruma Sahası´nda koruma altında olan kınalı kekliklerin beslenmesi için doğaya yem bırakıldı.

Silifke’nin sembollerinden biri de olan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kınalı kekliklerin çoğalması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Mara köyünün Söğüt mevkiine salınan 500 adet kınalı kekliğin beslenmesi için Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği ve Orman Su İşleri Bakanlığı Mersin Şube Müdürlüğü Silifke Şefliğiyle birlikte doğaya yem bırakıldı.

Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği üyeleri ve başkanı kınalı keklikler için seferber oldu ve ilçeden yaklaşık bin rakımın üzerinde bulunan keklikler için kar buz demeden keklikleri yemlemek için yola çıktı.
1 kiloluk telis torbalar içerisine konulan yemler, avcılar ve görevliler tarafından kekliklerin bulunduğu alanlara konuldu.

Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Uğur, yaptığı açıklamada, " Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği ve Orman Su İşleri Bakanlığı Mersin Şube Müdürlüğü Silifke Şefliğiyle doğaya yem bıraktık. Yemlerimizi arazilerde kekliğin koruma altına alındığı bölgelerde dağıtmak üzere hazırladık ve bu gün burada bu yem dağıtımını yapıyoruz. Hazırlanmış torba yem karla kaplı doğaya taşların üzerine kekliklerin görebilecekleri ve bulundukları mevkilere bıraktık. Kış mevsimi olması dolayısı ile şu günlerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının her zamankinden daha çok beslenmeye ihtiyacı vardır. Güç doğa şartlarında yiyeceğini kendisi bulması gereken yaban hayvanlarının ağır geçen kış şartlarında yiyeceklerinin karla kaplanması sonucu insanlar tarafından beslenme konusunda desteklenmelerine ihtiyaç vardır. Kınalı Keklikler tıpkı tüm doğal ortam gibi bize atalarımızdan miras değil, torunlarımızın emanetidir. Biz avcılar olarak şunu anlatmak istedik. Avcılar av hayvanlarını vurup tüketen değil av hayvanlarının yetişmesine gelişmesine de katkıda bulunan kişiler olarak da tanınmamızı arzu ediyoruz ki bunu bu şekilde kamuoyuna tanıtmış olduk." dedi.

Soğuktan etkilenen kekliklerin atılan yemleri kolaylıkla bulması için sık sık bulunduğu yerlere yemler konularak, hayvanların soğukta yem bulma sıkıntısı çözülmüş oldu.