Fiziksel ve zihinsel engelleri nedeniyle vatani görevini yapamayan engelli gençler için Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nda bir program düzenlendi. Çok sayıda engelli genç, yemin ederek 1 günlük askerlik yapmanın gururunu yaşadı.

Askerlik yaşına gelmiş ve aralarında kızların da olduğu 30 engelli vatandaş bir günlük temsili askerlik yapmak amacıyla kışlanın yolunu tuttu. Saat 11:00 sıralarında İl Jandarma Komutanlığı nizamiyesinden içeri giren engelli gençler, kayıtlarına yaptırdıktan sonra görevli askerler tarafından birliğe alındı. Burada jandarma üniforması giyen engelli gençler, görevli askerlerle birlikte öğle yemeği yedi.

Yemek sonrası yemin töreni için hazırlıklara başlandı. İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin de desteğiyle asker olan engelli gençler tören alanına geçti. Alanda asılan büyük Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafı önünde kurulan masaların etrafına yerleşen askerler konuklarını beklemeye başladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın tören alanındaki yerini almasıyla birlikte tören başladı. İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende, silahların üzerine el konularak askerlik yemini edildi.

Engelli gençlerden birisi yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Yeminin ardından engelli gençlere, Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı tarafından tezkere belgesi verildi. Tören, askerlerin resmi geçişi ile sona erdi.

Engelli gençlerin aileleri, yetkililer ve çok sayıda vatandaş, yemin törenini izledikten sonra alanda sergilenen askeri silah ve teçhizatı inceledi.