Yoğun kar yağışı akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da hayatı felç etti. Metrobüsler Avcılar’dan Beylikdüzü istikametine ilerleyemeyince vatandaşlar yollarına yürüyerek devam etti. E5’te araç trafiği de kilitlendi. Karla mücadele ekipleri yolları açabilmek için yoğun çaba harcadı.

Gün boyu devam eden kar yağışı akşam saatlerinde İstanbul’u adeta esir aldı. Akşam mesaiden çıkan vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. E5 başta olmak üzere yollarda araç trafiği kilitlendi metrobüsler çalışamadı.

Avcılar’dan sonra Beylikdüzü istikametinde metrobüsler durunca vatandaşlar yollarına yürüyerek devam etmek zorunda kaldı. Metrobüs yolundan ve yan yollarda uzun yaya trafiği oluştu. Kilometrelerce yürümek zorunda kalan vatandaşların bazıları dert yandı bazıları da karın keyfini çıkarmaya çalıştı.

Kilometrelerce mesafeyi yürüyüp yürümeme konusunda kararsız kalanlar da vardı. Yol kenarında ateş yakarak ısınmaya çalışanlar da oldu. Bazıları da çocuklarını sırtında taşımak zorunda kaldı. Kimi vatandaşlar ise uzun süre beklemek pahasına metrobüslerde beklemeyi tercih etti.

Karla mücadele ekipleri metrobüs hattı üzerinde yoğun çaba harcadı. Hem küreme hem de tuzlama yapan ekiplerin çabası yetersiz kaldı. Uzun süren çalışmalar sonucu kısmen açılabilen yolda az sayıda metrobüs yavaş yavaş ilerleyebildi. Yayalarla vatandaşlar yan yana yol aldı. Yokuşları çıkamayan metrobüslerin önüne hem araçlar hem de görevli ve vatandaşlar elleriyle tuz attı.

Ara cadde ve sokaklarda da ulaşım güçlükle sağlandı. Buralara karla mücadele ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca yollar da karla kaplandı. Bazı yolcu otobüsleri vatandaşları yarı yolda indirdi. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Ara sokaklarda araçlar patinaj yaparken çevredeki vatandaşların itmesiyle araçlar yollarına devam edebildi. Yoğun kar yağışı nelediyle park halindeki araçlar adeta kara gömüldü.
İstanbul’daki kar esareti hala devam ediyor.